Dit zijn de 8 de gymetiquettes

Dit zijn de 8 de gymetiquettes

Het is altijd handig om te weten hoe je je moet gedragen of wat er van je wordt verwacht in een bepaalde situatie. Daarom zijn er etiquette, omgangsregels. Ook in de sportschool zijn er ongeschreven regels, wij hebben een overzicht opgesteld.

1.      Vraag

Als iemand druk bezig is op een machine of met een andere oefening en je hebt iets nodig wat daar in de buurt ligt vraag het dan. Het kan gevaarlijk zijn om iemand per ongeluk te laten schrikken of aan te stoten, stel je voor dat hij net 80 kilo op zijn nek heeft liggen.

2.      Opruimen

Waarschijnlijk riep je moeder het vroeger ook al, als je klaar bent met spelen ruim je op. Dat geldt ook voor wat je in de sportschool gebruikt. Als je klaar bent, ruim je op. Ook de gewichten op de apparaten die je gebruikt hebt haal je eraf voor de volgende.

3.      In the zone

Jouw sportschool heeft bepaalde zones en dat is om een reden. Laat die dan ook zo en ga niet als zelfstandig verhuizer te werk. Zo kan iedereen de juiste spullen terugvinden.

4.      Pas op

Wees je bewust van je omgeving en anderen in de sportschool. Voordat je begint kijk je of je niemand om zijn oren slaat met je gewichten of dat je in al je enthousiasme je buurman van twee blauwe ogen voorziet. Pas ook op voor een ander, zie je iemand worstelen bied aan om te helpen.

5.      Handdoek & schoonmaken

Neem een handdoek mee en gebruik die ook. Stel je voor dat je ergens plaats neemt en eraf glibbert door het zweet van je voorganger. Mocht je handdoek niet voldoende zijn om jouw zweet te absorberen maak dan alsjeblieft schoon met bijvoorbeeld papieren handdoekjes.

6.      Telefoongebruik

De meeste mensen zijn in de sportschool om te werken aan hun lichaam, gezondheid of conditie. Niet alleen is niemand op zn charmantst met een knalrood hoofd en opgezette aders door de inspanning, sommigen worstelen met een zelfbeeld wat het nog gevoeliger maakt om op de foto te komen. Al dan niet per ongeluk. Als je dan al per se je telefoon mee wil nemen zorg dan dat alleen jouw spierballen op de foto te zien zijn en respecteer de privacy van andere bezoekers.

7.      Respecteer personal space

Het kan druk zijn maar dat betekent niet dat je je dan maar tussen andere sporters in moet wurmen. Om je goed te kunnen concentreren heb je de ruimte. Geef elkaar daarom die ruimte. In de lijn van deze regel, laat elkaar lekker met rust. Men bezoekt de sportschool niet om een theekransje te houden. Trouwens, over het algemeen schreeuwen oortjes, laat me met rust, ik wil niets horen.

8.      Handdoekjes leggen

De sportschool is geen zwembad van een Turks resort waar je je in de vroege ochtend met een handdoek een plekje toe-eigent. Wees dus niet zo asociaal om apparaten of andere spullen onnodig te reserveren of bezet te houden terwijl je candy crush speelt.

Samenvattend: denk aan een ander en wees geen egoïstische eikel.