Dit is hoe een blouse hoort te passen

Dit is hoe een blouse hoort te passen

Als je een man bent die niet elke dag een pak draagt, draag je waarschijnlijk vaker een geklede blouse of overhemd. Dit is hoe een blouse hoort te passen:

Correcte pasvorm van de kraag

De pasvorm van de kraag is goed als je één of twee vingers tussen de kraag en je nek kunnen steken als je blouse helemaal is dichtgeknoopt. Een kraag die te los zit, geeft je een ganzenhals. Een te strakke kraag zit niet lekker en staat niet mooi.

De lengte van je kraagpunten is ook belangrijk. Houd er rekening mee dat de uiteinden van de kraagpunten bedekt moeten worden door de revers van je jasje wanneer je deze kledingstukken tegelijk draagt. Als de punten te kort zijn, doet dat afbreuk aan je presentatie. En laten we eerlijk zijn; een blouse draag je natuurlijk omdat het mooi en professioneel staat!

De schouders

Net als bij een jasje, moeten de schouderlijnen van een blouse synchroon lopen met je eigen schouders. Als de schoudernaad op je bovenarm zit in plaats van op de schouder, ziet dat er wat sjofel uit. Een schoudernaad die bovenop je schouders zit, laat je steviger lijken dan je bent. De schoudernaden van een blouse, en ook van een trui of t-shirt, zijn daarom perfect om af te stemmen of je kledingstuk de juiste maat is.

Te ruim of te strak

Sommige mannen geven de voorkeur aan ruimere blouses. Zolang je lichaamsvorm er niet helemaal in wegvalt, is dat uiteraard prima. Houd je van een slanke lijn, maar trekken de knopen bij een blouse? Dan kun je beter een maatje groter nemen. Houd bij het kiezen van de maat ook rekening met een t-shirt voor onder je blouse. Hierdoor zit je blouse vaak mooier, worden de oksels van je (witte) blouse niet zo snel vies en heb je minder snel te maken met natte zweetvlekken bij warm weer. Ben je iemand die het snel koud heeft? Ook dan biedt een shirt onder je overhemd een uitkomst.

De mouwen

De lengte van de mouwen komt vrij nauw. Te korte mouwen ziet er armoedig uit en te lange mouwen geven een slordige indruk. Wil je een richtlijn, houd dan aan dat de mouwen lopen tot aan het punt waar de hand begint. Dat is op of rond de pols.

Lastig te vinden? Denk eens aan maatwerk

Heb je moeite met het vinden van een blouse die helemaal perfect aansluit op jouw lichaam en postuur? Denk dan eens aan het volledig op maat laten maken van je overhemd. Mouwlengte, schouders, kraaghoogte en nog veel meer belangrijke onderdelen van je blouse worden dan perfect op jouw pasvorm afgestemd, en het zal geen verrassing zijn dat dit het absoluut wint van standaard pasvormen. Je betaalt wat, maar dan heb je ook wel wat!