Dít is het beste ochtendritueel voor de zomermaanden

Dít is het beste ochtendritueel voor de zomermaanden

Oh, de zomer! Het is toch wel het beste seizoen, volgens velen. Zeker als je alles uit de dag haalt, door juist al vroeg op de dag van start te gaan. Dan is het immers nog niet zo heet. Wat is het beste ochtendritueel voor de zomer? Dit zijn onze tips.

Start met koffie

We doen dit elk seizoen, maar ook zeker in de zomer: de dag starten met koffie. Zo kun je er meteen tegenaan. Zet daarom direct een bakje koffie zodra je je bed uitstapt. Het liefst dus al voordat je je gaat douchen en aankleden. De dag is zo namelijk lekker ontspannen begonnen. Je hoeft even helemaal niets, behalve genieten van je koffie. Zet met gemak een kopje koffie met Tassimo cups: dit staat in een handomdraai op tafel. Grote kans namelijk dat je wel meer te doen hebt op de vroege ochtend. Al valt er ook iets voor te zeggen om het koffiemoment extra lang te laten duren, zeker als je de tijd hebt. Maak in dat geval koffie van verse Arabica koffiebonen en geniet van de vele aroma’s die vrijkomen. Jouw dag kan niet meer stuk.

Ontbijtje erbij

Natuurlijk begin je de dag niet met een lege maag. Zorg voor een smaakvol ontbijtje. Hoe dat ontbijt eruit ziet, is helemaal aan jou om in te vullen. Van een boterham met kaas tot yoghurt met muesli, van havermout tot een bakje fruit: het is maar net waar je trek in hebt. Probeer dit ook wat af te wisselen gedurende de week, zodat je niet steeds maar weer precies hetzelfde ontbijt eet.

Moment van vermaak

Zorg voor wat vermaak tijdens dat moment met koffie en ontbijt. Lees de krant of een boek bijvoorbeeld, of luister een podcast. Heb je een partner of gezin? Start de dag dan samen aan de ontbijttafel, en klets wat samen. Door je dag op zo’n gezellige en ontspannen manier te beginnen, heb je minder stress. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Koud douchen

Koffie en ontbijt op? Stap dan lekker onder de douche. Zet het water niet te heet, want dat is ’s zomers eigenlijk helemaal niet nodig. Mocht je het aandurven, kun je zelfs een ijsdouche nemen. Al doe je dat maar heel kort, het heeft direct verschillende voordelen. Het maakt je helemaal wakker, versterkt je immuunsysteem en verlaagt je stressniveau.

Zomerse look

Maak jezelf mooi met een zomerse look. Trek luchtige kleding aan, afgestemd op de weersverwachting van de dag. Verzorg je huid goed, en vergeet geen zonnebrandcrème. Draag je graag make-up? Het is ’s zomers prima om geen flinke laag aan te brengen, maar juist te kiezen voor een natural look.

Naar buiten toe

In de zomer is het ’s ochtends vaak lekker weer. Het is doorgaans nog wat fris, maar zeker niet koud. Probeer op dat moment van de dag naar buiten te gaan. Zeker op je vrije dag is dit goed mogelijk. De wereld is nog stil en rustig, alles en iedereen ontwaakt langzaamaan. En eigenlijk is de wereld dan zó mooi. Maak een wandeling, ga een stuk fietsen of loop hard: zo heb je ook meteen aan je beweging gedacht. Al kun je ook gewoon relaxed op een bankje gaan zitten, in de tuin of in een park. Ook koffie drinken en ontbijten kan in de tuin! Haal in ieder geval alles uit het mooie seizoen door lekker vaak naar buiten te gaan. Dat maakt je gelukkig.