Dagje Amsterdam tips: 7 keer wat te doen

Dagje Amsterdam tips 7 keer wat te doen

Een dagje uit in Amsterdam is bijzonder voor buitenlandse en binnenlandse toeristen. Amsterdam is een wereldstad met mooie bezienswaardigheden en heeft net dat beetje extra ten opzichte van andere grote steden in ons land. Amsterdam is ook altijd spannend. Hieronder een paar leuke tips die je niet in ieder lijstje tegenkomt.

Coffeeshops

Toeristen denken soms dat je overal in Amsterdam een café kan binnengaan en daar een joint kan bestellen. De praktijk is anders. Je zal toch echt naar een coffeeshop met vergunning moeten. Daarvan zijn er veel minder dan een aantal jaren geleden. Maar omdat er nog steeds 150 legale coffeeshops in Amsterdam zijn, hoef je nooit lang te zoeken. Het is dan ook legaal om in Amsterdam wiet voor eigen gebruik te kopen. Kies daarbij altijd wel voor een betrouwbare shop, zoals https://hunters-coffeeshop.com/.

Amsterdam light festival

Het is een onderschat festijn dat ieder jaar in december in Amsterdam plaatsvindt. De stad wordt verlicht door kunstwerken van moderne kunstenaars. Jij kan er langs lopen, fietsen of zelfs varen. Dat laatste moet je uiteraard dan wel reserveren.

Moco museum

Ben je niet zo van het Rijksmuseum of een ander standaard toeristische trekpleister dan is het Moco museum wellicht beter geschikt voor jou. Hier vindt je vaste collectie van experimenteel kunstenaar Banksy. Ook zijn er wisselende collectie te zien van moderne kunst die je in het Rijks niet zal zien.

Wonder Experience

Wil je ook eens een bijzondere foto plaatsen op Instagram of elders. Ga dan eens langs bij wonder experience. Hier krijg je een groot aantal mogelijkheden om de leukste foto’s te maken. Wat dacht je van een shot in een bad vol spekjes of de ballenbak. Ook zijn er een aantal speciale walls waar je precies die foto kan maken om indruk te maken op vrienden en kennissen.

De Foodhallen

Vooraf of achteraf een filmpje meepikken in de Filmhallen hoort erbij en die is gelegen naast de plek die iedere foodie wil ervaren. In de Foodhallen is de keuze eindeloos en kan je eindelijk eens die gerechten en drankjes proberen die helemaal trending zijn op dit moment. Uiteraard hoef je het niet bij één bezoek te laten.

Museumnacht

Ieder jaar proberen de diverse musea in Amsterdam weer alles uit de kast te halen om er een nacht van te maken die je nooit zal vergeten. Het is de gewoonte geworden om de nacht in november te organiseren. Uiteraard werkt de horeca ook mee om er iets heel speciaals van de maken. Zelfs de wandelingen door het nachtelijke Amsterdam waar verder alleen andere kunstliefhebbers op straat zijn, is al een echte belevenis.

De schommel op de A’DAM toren

Dit evenement staat inmiddels bij veel mensen op de bucketlist. Indien je dan toch een dagje in Amsterdam bent, is het de ideale tijd om het eraf te kunnen strepen. Laten we eerlijk zijn, zelfs voor mensen zonder een spoortje hoogtevrees is het doodeng. Daar staat tegenover dat je een ervaring rijker wordt waar je nog jaren op ieder feestje kan vertellen.