Jouw dagelijkse workout om mega fit te worden

dagelijkse workout

Een dagelijkse workout is voor veel mensen een absolute must do. Steeds meer mensen krijgen immers te weinig lichaamsbeweging. Je hoeft voor deze workout echter helemaal niet de deur uit en dit hoeft je ook helemaal niet zoveel tijd te kosten. Je hebt niet langer dan een kwartiertje per dag nodig om in goede conditie te raken. Ontdek hieronder jouw dagelijkse workout om mega fit te worden.  

Waarom dagelijkse workout thuis oefeningen belangrijk zijn  

Laten we eerlijk zijn: de excuses dat je door drukte op je werk geen gelegenheid om naar de sportschool te gaan, je door je onregelmatige werktijden niet aan teamsport kunt doen of dat het te slecht weer is om te gaan hardlopen of biken zijn makkelijk gemaakt. Deze tegenwerpingen zijn echter vrij makkelijk van tafel geveegd. Je hoeft immers helemaal niet de deur uit om in beweging te komen. Met een eenvoudige dagelijkse workout kun je zelfs thuis je oefeningen doen.

Dit is je dagelijkse workout thuis om lekker fit te worden

Hieronder een opsomming van de oefeningen die gezamenlijk je dagelijkse workout thuis vormen om lekker fit te worden. Je kunt ervoor kiezen om al deze oefeningen te doen maar ook om een keuze te maken tussen deze oefeningen en af te wisselen. Let op dat je deze workout oefeningen op de juiste manier uitvoert om blessures te voorkomen. Deze 10 onderstaande oefeningen worden veelvuldig gebruikt om af te vallen en/of de conditie te verbeteren. 

=

Jouw 10 workout at home oefeningen

  • Jumping jacks, Het maken van een springbeweging waarbij je je benen kunt spreiden en je armen naar boven brengt om boven je hoofd te klappen. Daarna maak je de omgekeerde beweging. Je Maakt jezelf dus breed en smal.
  • Wall stil. Sta met je rug geleund tegen de muur en ga dan zitten zonder dat je gebruik maakt van een stoel. Blijf wat langer in de zittende houding.
  • Push-up. Het opdrukken met een recht lichaam zodat je armen het werk doen.
  • Abdominal crunch. Ga op je rug liggen met je armen gestrekt naar voren. Buig je knieën zodat je voeten op de grond staan. Buig nu je schouders in een rustige beweging van de grond maar wel zodat je onderrug op de grond blijft. Als je het goed doet, voel je dat je jouw buikspieren aan het trainen bent.
  • Step-ups. Pak een stevige (!) stoel en ga voor de zitting staan. Stap nu op de zitting met een been en laat het andere been aansluiten. Ga vervolgens stap voor stap naar beneden en herhaal deze bewegingen. Doe deze oefening met een rechte rug.
  • Squats. Zet je benen iets uit elkaar en duw je onderlichaam naar beneden. Het is bij deze oefening belangrijk dat je knieën een hoek van 90 graden vormen. Hou deze houding enige tijd aan voordat je weer omhoog komt. Ook deze beweging kun je een aantal keren herhalen.
  • Triceps dip. Ook voor deze oefening heb je de stevige stoel nodig. Ga met je rug voor de stoel staan en plaats je handen op de punten van de zitting. Druk jezelf nu van boven naar beneden met je armen.
  • Plank. Ga voor deze oefening op je knieën zitten en buig voorover op je ellebogen. Buig nu je benen naar achteren zodat je strekt en blijf even in deze houding zitten 
  • Knieheffen. Blijf op dezelfde plaats staan en hef je knieën een voor een zo hoog mogelijk op in een hoog tempo.
  • Lunge. Sta rechtop met je voeten naast elkaar. Stap met je rechtervoet naar voren en buig je knieën naar een hoek van 90 graden. Buig nu je linkerbeen zodat deze knie bijna de grond raakt. Druk vervolgens jezelf omhoog om de oefening te doen met je andere been.   

Eiwitshakes voor of na je dagelijkse workout?

Het is goed om te benadrukken dat een goede voeding belangrijk is om je doelstellingen te realiseren. Daarnaast kun ervoor kiezen om je voedingspatroon aanvullen door het gebruik eiwitshakes. Elders op deze site lees je alle feiten en fabels over eiwitshakes en wat de beste eiwitshake is die je kunt gebruiken.