De beste manier om je borsthaar te trimmen

Borsthaar trimmen

Het is een dilemma waar veel mannen met borsthaar mee kampen: laat ik deze beharing staan of scheer ik het weg? Borsthaar is uiteraard wel een teken van mannelijkheid en veel vrouwen vallen hiervoor…mits de beharing wel op een keurige manier wordt bijgehouden. Daarom is het goed om je inzicht te geven over de beste manier om je borsthaar te trimmen.

Borsthaar geheel of gedeeltelijk weghalen

Laten we beginnen met de cijfers. Wist je dat één op de tien mannen zijn borsthaar geheel of gedeeltelijk scheert? Er zijn diverse redenen om hiervoor te kiezen. De belangrijkste reden heeft vaak betrekking op het gewenste uiterlijk. Als je een té forse lichaamsbeharing hebt, is dat immers niet altijd aantrekkelijk. Je hebt er wel een keuze in. Je kunt immers je borsthaar geheel of gedeeltelijk weghalen. Hiermee hebben we het grote verschil tussen je borsthaar trimmen of scheren meteen onder je aandacht gebracht. Voor de volledigheid is het ook goed om de mogelijkheid om je borsthaar te waxen onder je aandacht te brengen. Dit is een wat pijnlijke optie (waxen is immers een ontharingsmethode waarbij je de beharing met wortel en al verwijderd) maar je borsthaar blijft gemiddeld wel 3 tot 5 weken langer weg.

Borsthaar trimmen in 3 stappen

Als je besluit om je borsthaar te trimmen, doorloop je grofweg 3 stappen. De eerste stap hebben we hierboven eigenlijk al beschreven. Dit is de stap waarbij je voor jezelf moet bepalen wat je precies wilt met je borsthaar. 

Als je besluit om je borsthaar te trimmen, is het van groot belang dat je eerst de klitten uit je beharing haalt. Het trimmen zal hierdoor immers een stuk eenvoudiger (en minder pijnlijk) gaan omdat de haartjes dan niet blijven hangen tussen de mesjes. Je kunt de klitten eenvoudig uit je borsthaar halen door het te kammen. Het is zeker een goede keuze om eerst even onder de douche te springen. Je zorgt er hiermee voor dat de beharing lekker zacht wordt. Zorg er wel voor dat je je borsthaar goed afdroogt voordat je begint met trimmen.

Denk hierbij bij de aankoop van een bodygroomer

De laatste stap is het trimmen zelf. Hiervoor gebruik je een bodygroomer. Het kenmerkende aan deze lichaamstrimmer is dat het zowel een scheer- als een trimfunctie heeft. Er zijn diverse soorten bodygroomers te krijgen. Let hierbij op de instelmogelijkheden. Kies voor een bodygroomer met verschillende standen om de voor jou perfecte lengte uit te kunnen kiezen. De betere bodygroomers zijn voorzien van verschillende hulpstukken. Ben je van plan om je borsthaar te trimmen onder de douche? Kies dan voor een waterdichte lichaamstrimmer. Het belangrijkste advies dat we kunnen geven met betrekking op bodygroomers is dat je niet bezuinigd op de kwaliteit van het apparaat aangezien je een bodygroomer regelmatig zult gebruiken. 

Borsthaar trimmen doe je op deze manier

Het borsthaar trimmen zelf is zeker niet lastig zolang je maar met de haargroei mee beweegt. Als je scheerschuim- of gel gebruikt, kun je desgewenst wel “tegen de richting” in scheren. Om irritaties te voorkomen kun je achteraf een bodylotion gebruiken en je borst scrubben om de dode huidcellen te verwijderen. Het resultaat is een netjes verzorgde borstpartij waarmee je voor de dag kunt komen en dat is wat ons betreft zeker een teken van mannelijkheid!