De beste solar verlichting om je tuin te verlichten

beste solar verlichting

Als de zomer in aantocht is willen we natuurlijk niets liever dan heerlijk lang buiten in de tuin blijven zitten op een zwoele avond. Heerlijk met elkaar genieten van een hapje en een drankje. Natuurlijk wil je daarbij niet in het donker zitten. Om dure stroomkosten te besparen, doe je er verstandig aan om te kiezen voor de beste solar verlichting om je tuin te verlichten. In dit artikel geven we je inzicht wat je opties zijn als je op zoek bent naar de beste solar verlichting. Daarnaast nemen we alles wat je moet weten over solar tuinverlichtingen met je door.

Inhoud van dit artikel:

 • De beste solar tuinverlichting van 2021
 • Waarom solar tuinverlichting?
 • Waarop letten als je solar verlichting in je tuin gaat plaatsen?
 • Verschillende soorten buitenverlichting op zonne-energie
 • Voor- en nadelen van het gebruik van de beste solar buitenlamp

Dit is wat ons betreft de beste solar tuinverlichting van 2021

RJRQuality energie fakkel

De RJRQuality energie fakkel is buitenverlichting in de vorm van een fakkel. De RJRQuality energie fakkel werkt op zonne-energie en heeft een echt vlameffect. De fakkel heeft 96 leds en door de ingebouwde, oplaadbare Li-ion batterij kunnen deze zo’n 8 tot 10 uur branden. De fakkel zal zichzelf opladen met behulp van het zonnepaneeltje bovenop. Daarnaast is het goed te weten dat de fakkel waterdicht is en dus het gehele jaar in de tuin kan blijven staan.

Pastel Gekleurde Solar LED Lampionnen

Deze Pastel Gekleurde Solar LED Lampionnen zijn een aanwinst voor iedere tuin. Je kunt het zonnepaneel van de verlichting op een geschikte plek in de tuin in de volle zon plaatsen waardoor de LED lampjes opgeladen worden. Het snoer is 10 meter lang en beschikt over 10 Pastel Gekleurde Solar LED Lampionnen. Voor veel mensen is dit dé ideale verlichting voor in de tuin.

RJRQuality tuinlantaarns

De RJRQuality tuinlantaarns werken op zonne-energie en hebben hierdoor geen kabels nodig. De RJRQuality tuinlantaarns hebben een echt vlam effect en geven een warm licht af. De tuinlantaarns beschikken over 12 leds en een extra zware 1500 MaH accu die normaal 8 tot 10 uren kan branden.

Relaxwonen – Fakkels met vlam effect

De Relaxwonen – Fakkels met vlam effect zijn solar bamboe fakkels. Deze fakkels beschikken over een mooi vlameffect waardoor je een warm en mooi licht effect in de tuin creëert. Boven op de Relaxwonen – Fakkels met vlam effect bevindt zich een zonnecel die ervoor zorgt dat de fakkels overdag opgeladen worden. Door de puntige onderkant zijn deze tuinlampen gemakkelijk in de grond te prikken.

Solar lampionnen wit

Deze Solar lampionnen wit zijn een aanwinst voor iedere tuin. Doordat ze op zonne-energie werken, zijn er geen kabels nodig. De Solar lampionnen wit gaan automatisch aan als het donker wordt. De afmeting van deze buitenverlichting is 35 x 35 cm. De lampionnen hebben extra warme witte verlichting waardoor er nog meer sfeer gecreëerd wordt.

Waarom solar tuinverlichting?

Solar tuinverlichting werkt volledig op zonne energie. Deze buitenverlichting is dan ook ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen in de tuin of als deze al volledig is aangelegd. Aangezien je bij deze tuinlampen geen gedoe met draden hebt, zijn de elementen gemakkelijk te plaatsen. In de solar tuinverlichting is een zonnepaneel ingebouwd die de lichtstralen van de zon opvangt. Het zonlicht wordt omgezet in energie waardoor je lampjes gaan branden als het donker wordt. Zo heb je geen hoge energie kosten en is dit een zeer milieuvriendelijke oplossing voor buitenverlichting. Dit is uiteraard helemaal het geval als je gekozen hebt voor een van de opties die we je aanbevelen als de beste solar verlichting.

Waar op letten als je de solar verlichting in je tuin gaat plaatsen?

Eigenlijk is er maar één ding waar je op moet letten als je solar verlichting in je tuin gaat plaatsen. Dat is natuurlijk dat je de lampjes op de juiste plek plaatst. Natuurlijk is dat een beetje een open deur maar het is belangrijk bij goede tuinverlichting op zonne-energie dat het ingebouwde zonnepaneel voldoende licht vangt gedurende de dag. Het beste is dus om de zonnecel zo neer te zetten dat deze de gehele dag zon vangt waardoor de accu’s of batterijen op de meest effectieve manier opgeladen worden. Daardoor heb je dan ‘s avonds het meeste en mooiste licht. Als dit echter in jouw tuin niet mogelijk is, zorg er dan voor dat de lampjes in ieder geval zo veel mogelijk daglicht vangen en niet op een schaduw plek in de tuin worden geplaatst. De solar verlichting laadt namelijk ook op als deze wordt blootgesteld aan daglicht alleen is dit wat minder effectief als zonlicht. De lampjes zullen in dat geval minder fel branden.

Verschillende soorten buitenverlichting op zonne energie

Buitenverlichting op zonne-energie wordt dus overdag opgeladen waardoor de lampen gedurende de nacht je tuin verlichten. Er zijn 3 verschillende soorten buitenverlichting op zonne-energie te onderscheiden. De eerste is een buitenlamp die aanspringt als het langzaam maar zeker gaat schemeren. De ingebouwde sensor registreert dat er minder daglicht beschikbaar is en zal de buitenverlichting inschakelen. Tegen de ochtend als de zon opkomt zal de lamp weer automatisch uitschakelen.

De andere optie is buitenverlichting met een bewegingssensor. Deze sensor schakelt de verlichting in bij het detecteren van bewegingen wat zeer gunstig is voor de inbraakveiligheid van je huis en uiteraard voor jezelf zeer praktisch is als je in het donker thuiskomt. Daarnaast is er ook een combinatie van de beide lampen op de markt. Deze schakelt in zodra het donker wordt. Zodra de sensor echter een beweging detecteert, gaat de lamp een stuk feller branden. Zodra de sensor geen bewegingen meer waarneemt schakelt de lamp weer terug naar het gewone niveau.

De voor- en nadelen van het gebruik van de beste solar buitenlamp

Ieder voordeel heeft ook een nadeel zei Johan Cruijff altijd en dat is ook bij de beste solar buitenlamp van toepassing. We hebben daarom de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen gebruik van de beste solar buitenlamp

 • Geen kabels of snoeren nodig
 • Energiebesparend
 • Kostenbesparend
 • Goed voor inbraakveiligheid
 • Goed voor het milieu

Nadelen gebruik van de beste solar buitenlamp

 • Accu’s of batterijen kunnen op den duur slijten
 • Extra kosten door accu’s vervangen of nieuwe lampen aan te moeten schaffen
 • Geven minder licht dan tuinlampen op stroom
 • Zonder zon laden de accu’s of batterijen minder op waardoor ze ‘s avonds minder licht af geven