Wat is de beste scheerkwast?

Als je je nat scheert en hierbij een authentieke scheerzeep of een scheercrème gebruikt, moet je deze verzorgingsproducten opschuimen met behulp van water en een scheerkwast. De scheerkwast gebruik je om je scheerzeep of de crème gelijkmatig over je gezicht te verdelen. Steeds meer mannen maken gebruik van een scheerkwast voor een optimaal scheercomfort. Zie jij hier ook wel iets in en wil je weten wat de beste scheerkwast is? Wij geven je hieronder het antwoord.
beste baardkwast

De 10 beste scheerkwasten van 2021 op een rijtje:

Dit zijn de 5 beste scheerkwasten die op dit moment verkrijgbaar zijn 

SIMIA scheerkwast1. SIMIA scheerkwast

De SIMIA scheerkwast is volledig voorzien van natuurlijke haren. Hiermee kun je het schuim heel goed aanbrengen en gelijkmatig verdelen over je gezicht. Hierdoor komen je baardharen wat meer rechtop te staan als ze worden afgesneden, wat resulteert in een sneller en gladder scheerresultaat. De SIMIA scheerkwast is stijlvol vormgegeven en voorzien van een mooi houten handvat.

Bestel de SIMIA scheerkwast snel & eenvoudig bij deze vertrouwde webshops:

BLINQZ scheerkwast2. BLINQZ scheerkwast

De BLINQZ scheerkwast is voorzien van wat stevigere haren. Veel mannen ervaren het gebruik van deze kwast als prettig. Deze kwast produceert vlot een mooi vol scheerschuim die op een eenvoudige manier gelijkmatig over het gezicht verdeeld kan worden. Door het aanbrengen van het schuim met behulp van de BLINQZ scheerkwast, komen de haren wat meer rechtop te staan waardoor deze eenvoudiger kunnen worden afgesneden en waardoor een voel- en zichtbaar beter scheerresultaat gerealiseerd kan worden. 

Bestel de BLINQZ scheerkwast snel & eenvoudig bij deze vertrouwde webshops:

Vergulde Hand Originele Kapperskwast3. Vergulde Hand Originele Kapperskwast

De Vergulde Hand Originele Kapperskwast behoeft bijna geen introductie. Deze kwast is voorzien van langer, voller, dikkere en kwalitatief hoogwaardig varkenshaar. Hierdoor wordt de huid goed gemasseerd en wordt de scheerbeurt als prettig en fris ervaren. De Vergulde Hand Originele Kapperskwast is voorzien van een grote hoeveelheid haar waardoor de scheerzeep snel en vol zal schuimen. De kwast heeft een traditionele en chique uitstraling doordat deze is voorzien van een vernikkelde metalen ring. 

Bestel de Vergulde Handscheerkwast snel & eenvoudig bij deze vertrouwde webshops:

Men-U Scheerkwast Barbiere4. Men-U Scheerkwast Barbiere

De Men-U Scheerkwast Barbiere is op een traditionele wijze in Italië geproduceerd. De kwast is voorzien van varkenshaar. Deze haren bieden de perfecte combinatie tussen weerstand en zachtheid. De weerstand zorgt ervoor dat de baardharen worden opgetild waardoor je een beter scheerresultaat zult creëren. De zachtheid van de haren zorgen voor een rijke schuimvorming en een heerlijke massage van de huid. Deze combinatie is exact de reden waarom veel mannen graag de keuze maken voor deze Men-U Barbiere pure bristle shaving brush.

Bestel de Men-U scheerkwast snel & eenvoudig bij deze vertrouwde webshops:

Orange85 scheerkwast5. Orange85 scheerkwast  

De Orange85 scheerkwast is er een met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is een uitstekende kwast om het gevoel van het klassieke te ervaren. Met behulp van deze scheerkwast kun je de scheerzeep of de scheercrème op een gelijkmatige manier over je gezicht verdelen. De synthetische haren zorgen voor een prettige massage van je huid en een betere doorbloeding. Het scheren gaat hierdoor een stuk beter en sneller. De Orange85 is vormgegeven met een mooi houten handvat en misstaat zeker niet in je badkamer. 

Bestel de Orange85 scheerkwast snel & eenvoudig bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €9,95 Bekijken
bol.com Bol.com €7,95
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: december 6, 2022 6:41 pm

Verschillende soorten scheerkwasten

Je hoeft je er maar even in te verdiepen om te ontdekken dat er zeer veel verschillende soorten scheerkwasten zijn. De belangrijkste onderverdeling in scheerkwasten heeft betrekking op de haren zelf. Er zijn natuurlijke- en synthetische scheerkwasten. De natuurlijke haren zijn afkomstig van varkens, paarden of dassen. De synthetische scheerkwasten zijn voorzien van fiber haren. 

Welke scheerkwast voor de beste scheerbeleving?

Voor de beste scheerervaring kies je een scheerkwast van dassenhaar. Aan dit soort scheerkwasten hangt het duurste prijskaartje maar dan heb je ook wel wat. Dassenharen hebben zeer goede eigenschappen voor dit soort toepassingen. Dit komt omdat dassenharen zeer zacht zijn, een goed water absorberend vermogen hebben, zeer slijtvast zijn en schuim creërende eigenschappen hebben. 

Als je kiest voor een scheerkwast van dassenhaar is het goed om je te realiseren dat je binnen dit segment meerdere keuzemogelijkheden hebt. Als je de beste scheerkwast wilt kopen, dan kies je een exemplaar van silvertip dassenhaar. Dit haar is herkenbaar aan het zilverwitte uiteinde. Dit is de hoogste en meest verfijnde kwaliteit dassenhaar. Silvertip scheerkwasten hebben het grootste vermogen water vast te houden. Met deze kwaliteit haren creëer je makkelijk een rijk en romig scheerschuim voor de ultiem comfortabele scheerbeleving. 

Waar let je op bij het kopen van een scheerkwast?

Er zijn 3 belangrijke factoren waar je op let bij het kopen van een scheerkwast:

  • De hardheid van de kwast
  • Het vermogen om water vast te houden
  • De snelheid waarin de haren weer drogen

Als je een ultiem zachte scheerkwast wilt gebruiken, kun je het beste kiezen voor een scheerkwast van dassenhaar. Een kwast van paardenhaar is het voordelige alternatief hiervan. Als je meer een liefhebber bent van een wat robuustere scheerbeurt is een kwast van varkenshaar jouw betere keuze. Als je veel op reis bent, is een sneldrogende kwast met synthetische haren een betere optie. Synthetische scheerkwasten hebben uiteraard een veel vriendelijkere aanschafprijs en de kwaliteit hiervan komt steeds dichter bij dat van de natuurlijke scheerkwasten. De keuze voor wat de voor jouw beste scheerkwast is, hangt dan ook voor een deel af van jouw wensen en budget. Er zijn in iedere geval genoeg mogelijkheden hierin zoals je merkt.