De beste gezichtsverzorgingsproducten voor een droge huid

beste gezichtsverzorgingsproducten voor een droge huid

Als je een droge huid hebt kan dit zeer vervelend aanvoelen. Je huid voelt droog en trekkerig aan en je huid is zeer gevoelig voor prikkels. Dit betekent dat je zeer gevoelig bent voor jeuk en als je daar aan gaat toegeven, gaat je huid er niet beter door uitzien. Als je denkt dat een droge huid een vrouwenkwaaltje is, heb je het mis. Ook mannen kunnen flink last hebben van een droge huid. Daarom is het goed om te weten wat je eraan kunt doen. Om je hiermee op weg te helpen, geven we je inzicht wat de beste gezichtsverzorgingsproducten zijn als je als man een droge huid hebt. Daarnaast geven we je inzicht hoe je het beste met een droge huid om kunt gaan.

Wat is een droge huid? 

Een droge huid ontstaat doordat de huid van nature te weinig talg produceert. Talg kun je zien als natuurlijk huidvet. Hierdoor heeft de huid moeite om vocht vast te houden. Dit heeft als voordeel dat een droge huid niet gevoelig is voor acne of mee-eters maar juist wel voor rimpels en schilferigheid. Daarnaast voelt de huid trekkerig aan en kan sneller geïrriteerd aanvoelen. Dit komt omdat je huid de rol als beschermende barrière tussen lichaam en buitenwereld niet optimaal kan vervullen.

Hoe ontstaat een droge huid?

Als je een droge huid hebt, wil niet zeggen dat dit voor altijd zo zal zijn. Een droge huid kan erfelijk zijn en ja, je bent gevoeliger hiervoor als je ouder wordt, maar een droge huid kan ook een tijdelijk probleem zijn. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat je vochthuishouding niet optimaal is. Dit komt simpelweg door het feit dat je te weinig drinkt en hiermee bedoelen we in dit geval water. Om een goede vochthuishouding in stand te houden, is het verstandig dat je dagelijks zo’n 2 liter water drinkt. Een andere oorzaak van een droge huid is dat je te zout gegeten hebt. Uiteraard kan dit wel eens voorkomen maar het is wel goed te realiseren dat zout vocht onttrekt en dit vocht moet je bijvullen. Een gedehydrateerde huid kan ook worden veroorzaakt door invloeden van de zon, een gure wind, de droge lucht veroorzaakt door de verwarming, te lang en te heet douchen, een kater en het gebruik van een verkeerde zeep of andere huidverzorgingsproducten.   

Wat te doen als je een droge huid hebt?

Er zijn diverse keuzes die je kunt maken om de overlast van een droge huid te beperken of te voorkomen. Een zeer praktische tip is om het contact met te heet water te voorkomen. Heet water tast immers je huid aan en is, zoals hierboven al genoemd, een van de veroorzakers van een droge huid. Daarnaast is het goed om te beseffen dat veel zeepsoorten niet geschikt zijn om te gebruiken als je een droge huid hebt. Dit komt omdat je huid een vrij hoog zuurgehalte heeft en veel soorten zeep juist een meer basisch karakter hebben. Je kunt er dan ook het beste voor kiezen om een Ph neutrale zeep te gebruiken. Tevens is het verstandig om op te passen met voordelige gezichtsverzorgingsproducten of een after shave waar alcohol in zit. Tot slot is het verstandig om wel te exfoliëren. Door deze milde manier van scrubben zorg je ervoor dat de huid alle werkzame stoffen van de gezichtsverzorgingsproducten beter kan opnemen. Wat voor soort gezichtsverzorgingsproducten dit zijn, ontdek je hieronder. 

Dit zijn geschikte gezichtsverzorgingsproducten voor een droge huid

Als je een droge huid hebt, is het goed om kritisch te zijn bij je keuze voor de juiste gezichtsverzorgingsproducten. Om je op weg te helpen delen we hieronder waar je op moet letten als je op zoek bent naar geschikte gezichtsverzorgingsproducten voor een droge huid:

  • Een milde gezichtsreiniger zonder sulfaten, siliconen, parabenen en veel parfum.
  • Een serum met hyaluronzuur om je gezicht te hydrateren en ervoor te zorgen dat het vocht wordt vastgehouden.
  • Een dagcrème die veel oliën en boters bevat om zo een beschermende laag over je huid aan te brengen.