Dit zijn de mooiste en beste herenschoenen die jij in je kast moet hebben!

Geen enkele man kan zonder een goed paar herenschoenen maar wat is een goed paar? Zijn dit de meest modieuze schoenen die er zijn of hebben we het hier over schoeisel die van een optimale kwaliteit zijn? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. Als je een combinatie hiertussen weet te vinden, maak je een keuze voor de mooiste en beste herenschoenen die jij in je kast moet hebben! Welke paren hiervoor zeker in aanmerking komen, lees je hier.
beste herenschoenen

Deze paren moet je hebben als je de mooiste én beste herenschoenen gaat kopen

Laten we beginnen bij de conclusie van dit artikel. Wat zijn de mooiste en beste herenschoenen die je moet kopen? Uiteraard, smaken verschillen. Om je hier toch een beeld in te geven, hebben we ons laten inspireren door bekende aanbieders als Bol.com, Bijenkorf en Lureaux. Als je deze schoenen ziet, begrijp je meteen waarom we tot dit lijstje zijn gekomen:

Lureaux zigzagLureaux zigzag, veterschoen uitgevoerd in een zwart-witte kleurstelling

Dit is een zeer modern vormgegeven veterschoen waarmee je zeker voor de dag kunt komen. De schoen heeft een zeer trendy kleurstelling maar biedt ook al het comfort waarnaar je op zoek bent. Deze schoen heeft immers een zacht leren voering en heeft een schokabsorberende (antislip) zool. Lureaux vallen wat groot. 


Giorgio Monk gespschoen van suèdeGiorgio, monk gespschoen van donkerblauw suède

Dit is een schoen die je bij iedere gelegenheid kunt dragen. In deze schoen is een dubbele gesp verwerkt in de boven voering. Dit zorgt voor extra comfort, omdat de schoen nog beter aansluit aan de voet.


Clarks Originals Desert Boot Heren VeterbootClarks, desert boot van black suède

Dit is een schoen van een uitstekende kwaliteit. De veterschoen heeft een rubberen zool en een uitneembaar voetbed. De schoen heeft een prettige pasvorm en biedt een uitstekend comfort. Clarks schoenen vallen vrij groot.


Lureaux Abstract BlackLureaux Abstract Black, veterschoen uitgevoerd in een zwarte kleurstelling

Dit is een zeer modieuze schoen waarmee je kunt schitteren. Als je een nette maar moderne schoen wilt dragen, is dit een keuze die je aanspreekt. De schoen is met zorg vormgegeven met comfort als primaire doelstelling. Dit zul je zeker ervaren als je deze schoen draagt.      


Magnanni, gespschoen van bruin suèdeMagnanni, gespschoen van bruin suède

Dit is een comfortabele schoen die je op ieder moment kunt dragen. De schoen heeft een uitstekende pasvorm ook als je een iets bredere voet hebt. De neus heeft immers een wat rondere vorm.


Wat zijn de beste herenschoenen?

Misschien is het leuk om straks eens naar je schoenenrek te lopen en het aantal paren dat je in je bezit hebt te tellen. Wist je dat een gemiddelde moderne man 12 verschillende paren in zijn bezit heeft? De collectie varieert tussen bruine veterschoenen, zwarte cap-toe veterschoenen, diverse soorten boots, penny loafers, espadrilles, hardloopschoenen en niet te vergeten de sneakers. Om te weten wat de beste schoenen zijn die jij in de kast hebt staan, kun je een eenvoudige proef op de som doen. Geef maar eens antwoord op de vraag op welke schoenen jouw keuze zou vallen als je één paar zou moeten uitkiezen die je voor altijd zou moeten dragen. 

Uiteraard is deze eenvoudige test wat kort door de bocht maar de kans is wel groot dat je voor een paar herenschoenen hebt gekozen (of zou kiezen) die comfortabel zitten, van een perfecte kwaliteit zijn en een mooie uitstraling hebben. Wat we hiermee willen aangeven is dat er veel eisen gesteld worden aan schoenen. Dit is ook logisch. Je voeten verdienen een goed comfort, een optimale bescherming van schoenen van een juiste kwaliteit omdat ze jouw gehele lichaamsgewicht moeten dragen.  

Durf jij op te vallen? Dan zijn de kleurrijke veterschoenen van Lureaux voor jou geknipt! Delftsblauw, aligatorgroen, panterprint of een stijlvolle zebraprint… bedenk het en Lureaux heeft het. Ben jij op zoek naar die unieke herenschoenen voor een bruiloft, borrel of gewoon casual dan raden we je 100% zeker aan om de veterschoenen van Lureaux te checken!

TIP: Gebruik de kortingscode LRX10OFF om 10% exclusieve korting te ontvangen op jouw bestelling!

Bekijk de website van Lureaux

De beste herenschoenen voldoen aan de volgende punten:

  • Schoenen moeten van een uitstekende kwaliteit zijn;
  • Schoenen moeten de benodigde bescherming bieden;
  • Schoenen moeten de juiste ondersteuning bieden;
  • Schoenen moeten vermoeide voeten en drukplekken voorkomen;
  • Schoenen moeten een optimaal comfort bieden;
  • Schoenen moeten uitstekend bestand zijn tegen alle weersomstandigheden;
  • Schoenen moeten voldoende ventilatie bieden;
  • Schoenen moeten een mooie uitstraling hebben. 
mooie herenschoenen

Wat zijn goede schoenenmerken?

Op de vraag wat de beste herenschoenen zijn, is niet een eenduidig antwoord te geven. Dit hangt uiteraard af waarvoor je het schoeisel gaat gebruiken. In veel gevallen is een werkschoen géén sportschoen als is dit met de sneaker trend wel een beetje aan het vervagen. Over het algemeen genomen is de beste nette schoen niet de beste schoen om op te wandelen. Daarnaast is de beste sneaker niet te vergelijken met de beste Chelsea boots. Wat we wel kunnen aangeven, is wat goede schoenmerken zijn. Als we uitgaan van de bekende aanbieders op dit gebied kun je gevestigde merken als Clarks en Lureaux maar ook nieuwkomers als Giorgio en Magnanni zien als goede schoenmerken. Als je kiest voor een paar herenschoenen van deze merken, maak je zeker een goede keuze.

mooiste herenschoenen

Waarom is het van groot belang om goede heren schoenen te dragen?

We hebben hierboven al aan aardig beeld geschetst waarom het van groot belang is om goede heren schoenen te dragen. Dit kunnen we ook cijfermatig onderbouwen. Wist jij bijvoorbeeld dat je gemiddeld 8000 stappen per dag zet? Als je dit aantal haalt zou je in je leven zo’n 4 keer de gehele wereld rond lopen. Nu je dit weet, snap je ook waarom je moet beschikken over de beste herenschoenen die je kunt krijgen.

Helaas wordt dit bovenstaande nog wel eens onderschat. Het komt regelmatig voor dat er concessies worden gedaan omdat een schoen een aantrekkelijke prijsstelling heeft, enorm mooi wordt gevonden of past bij de huidige modetrends. Het is echter een betere keuze om deze emotionele aankoop redenaties opzij te zetten voor een rationele gedachtegang: Je moet je keuze voor je schoenen aanpassen aan je voet en niet andersom.

Een brede of juist erg smalle voet, een hoge wreef of holle voet komen zeer veel voor en niet ieder schoenenmerk houdt hier rekening mee. Als jij dit ook niet doet, zul je na verloop van tijd klachten krijgen aan je voeten, benen en/of rug. Voorkomen is in dit geval veel beter dan genezen.

Praktische tips hoe je de beste herenschoenen kunt selecteren

Tot slot lijkt het ons goed om een aantal praktische tips met je delen hoe je de beste herenschoenen kunt selecteren. Allereerst is het goed te weten dat je een nieuw paar schoenen het beste aan het eind van de dag kunt proberen. Je voet zwelt gedurende de loop van de dag een beetje op. Daarom is het de beste keuze om je schoenen te passen als je voeten wat dikker zijn. Ga ook zeker even staan en lopen op de schoenen omdat je voeten iets uitzetten als je lichaamsgewicht erop rust.  

Pas overigens wel allebei de schoenen. Bijna niemand heeft immers voeten die precies even groot zijn. Daarnaast moet je vanzelfsprekend de juiste sokken aan als je schoenen past om het juiste beeld te vormen. Als je schoenen bestelt, ga niet blindelings af op je maat. Dit kan immers per schoenenmerk verschillen. Je doet er dus verstandig aan om gebruik te maken van de retourregeling door gewoon meerdere in aanmerking komende maten te bestellen. Je tenen moeten bijvoorbeeld wel ruimte hebben om te kunnen bewegen. 

De beste schoenen hebben overigens een zool die mee zal buigen ter hoogte van je tenen, een verstevigde hiel en een op maat te maken sluiting. Wat dat betreft komen veterschoenen in aanmerking voor de titel “de beste herenschoen” omdat je veters op een dusdanige manier kunt strikken zodat de schoen goed zal aansluiten op je voet. Hiermee doen we andere schoensoorten echter te kort. Er zijn mannen die niets anders willen dragen dan sneakers omdat ze dit soort schoenen het mooist vinden en dit voor hen dan ook de mooiste en beste herenschoenen zijn die ze in hun kast moeten hebben. Smaken verschillen en dat is maar beter ook. Daarom hebben we immers dan ook zoveel keuzemogelijkheden in schoenen.