Dit is de beste dakkoffer voor als je met de auto op vakantie gaat

beste dakkoffer

Het is een herkenbaar scenario als je met de auto op vakantie gaat: of je hebt er weer voor gekozen om te veel bagage mee te nemen, of de bagageruimte van je auto is gewoon te klein. De oplossing is eenvoudig. Door een dakkoffer op de auto te bevestigen creëer je een grote hoeveelheid extra bagageruimte. Dit is een zeer praktisch toepasbare oplossing want op vrijwel iedere auto kun je een dakkoffer bevestigen. Voorwaarde is wel dat je kiest voor een geschikte dakkoffer. Wij helpen je met het maken van je keuze door je inzicht te geven wat de beste dakkoffer is voor als je met de auto op vakantie gaat. 

Inhoud artikel:

  • Dit zijn wat ons betreft de beste dakkoffers
  • Waarom een dakkoffer kopen?
  • Verschillende soorten dakkoffers
  • Wat is de beste dakkoffer?
  • Kan een bagagebox het rijgedrag van de auto beïnvloeden?
  • Waarom een dakkoffer van je auto te halen als je deze niet gebruikt
  • Hoe worden bagageboxen afgesloten?

Dit zijn wat ons betreft de beste dakkoffers die je kunt krijgen

Hapro Traxer 6.6 Antraciet

De Hapro Traxer 6.6 Antraciet heeft een inhoud van 410 liter en een maximaal laadvermogen van 75 kg. De dakkoffer heeft een aerodynamisch design en is gemaakt van duurzame en UV bestendige materialen. De Hapro Traxer 6.6 Antraciet heeft een dubbelzijdige opening waardoor je makkelijk kunt in- en uitladen. Deze bagagebox beschikt over een centrale driepuntsvergrendeling.

Hapro Traxer 8.6 Antraciet

De Hapro Traxer 8.6 Antraciet heeft een inhoud van 530 liter en heeft een maximaal laadvermogen van 75 kg. Dit is dus een ruime dakkoffer die zeer geschikt is als je met je gezin op zomer- of wintersportvakantie gaat. Deze dakkoffer is gemaakt van duurzame- en UV bestendige materialen. De aerodynamisch vormgegeven Hapro Traxer 8.6 Antraciet is voorzien van het Premium Fit systeem en hierdoor eenvoudig te monteren.

Hapro Traxer 6.6 Silver

De Hapro Traxer 6.6 Silver is een uitstekende keuze als je de beschikking wilt hebben over extra bagageruimte als je met je auto op vakantie gaat. Deze bagagebox heeft een inhoud van 410 liter. Je hebt dus de ruimte voor ongeveer 6 paar ski’s. De maximale belastbaarheid van de aerodynamisch vormgegeven Hapro Traxer 6.6 Silver is 75 kg. Deze dakkoffer is gemaakt van duurzame- en UV bestendige materialen. Door het Premium Fit systeem is deze bagagebox met dubbelzijdige opening eenvoudig te monteren.

Thule Ocean 200 (M) Grijs

De Thule Ocean 200 (M) Grijs is een dakkoffer met een lengte van 175 cm en heeft een inhoud van 450 liter. Deze dakkoffer weeg zelf slechts 15 kg en is voorzien van het Easy Snap montagesysteem. Dit betekent dat je de Thule Ocean 200 (M) Grijs op een zeer eenvoudige manier op je dak kunt plaatsen. Deze dakkoffer is voorzien van een centrale vergrendeling voor extra veiligheid.

Farad antraciet 680 l

De Farad antraciet 680 l is een dakkoffer met een inhoud van maar liefst 680 liter en weegt 21 kg. Het maximaal laadvermogen van deze bagagebox is 75kg. De Farad antraciet 680 l is een aerodynamisch model en is voorzien van centrale vergrendeling. De bagagebox is gemaakt van duurzaam- en UV bestendig kunststof en is aan twee zijden te openen.

Waarom een dakkoffer kopen?

Een dakkoffer kopen doe je om wat meer spullen mee te kunnen nemen op vakantie. In veel gevallen lijkt het wel op een volksverhuizing als je met je gezin (of soms alleen met je vrouw) op vakantie gaat. Dit is zeker het geval als je bijvoorbeeld op wintersport gaat waarbij je vaak veel bagage hebt of uiteraard met kleine kinderen op pad gaat. Uiteraard kun je hiervoor een aanhangwagen gebruiken of kiezen voor de ouderwetse imperial maar deze opties kunnen wat praktische ongemakken meebrengen. Een dakkoffer kopen is een moderne oplossing waarmee je een bagageprobleem zeer eenvoudig kunt oplossen. Een dakkoffer kun je goed afsluiten waardoor je bagage beschermd is tegen weersomstandigheden en diefstal.

Verschillende soorten dakkoffers

Je hoeft je maar even in het aanbod te verdiepen om te ontdekken dat er verschillende soorten dakkoffers zijn. Je kunt onder andere de keuze maken voor een bagagebox. Dit is een wat vierkant model waarin je op een zeer efficiënte manier je bagage in kunt vervoeren. Een andere optie is de skibox, een langwerpig model die op een dusdanige manier is vormgeven dat je hier ski’s, stokken en andere benodigdheden in kunt opbergen. Tot slot kun je de keuze maken voor opvouwbare dakkoffers waarmee je het volume kunt reduceren. Dit is echter een minder duurzame keuze. De meeste opties zijn universele dakkoffers die je op een zeer eenvoudige manier aan je dakdragers kunt bevestigen. De beste dakkoffers zijn vaak voorzien van een snelbevestigingssysteem. Vaak worden ook nog extra bagageriemen gebruikt om de dakkoffer extra vast te zetten.    

Wat is de beste dakkoffer?

Op de vraag wat de beste dakkoffer is, kunnen we géén eenduidig antwoord geven. Dit hangt immers af van jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Met betrekking tot dit laatste is het goed om je meteen te wijzen op de maximale dakbelasting van je auto. De maximale dakbelasting van een auto is gemiddeld 50 tot 75 kg. Dit staat uiteraard vermeld in het specificatie boekje van je auto. Dit betreft dus het gewicht van je bagage én je dakkoffer. Het is dus goed om op het gewicht van de dakkoffers met elkaar te vergelijken als je op zoek gaat naar de voor jouw beste dakkoffer. 

Een ander punt waar je op moet letten bij de keuze voor de voor jouw beste dakkoffer is het formaat. Het is uiteraard wel handig dat je achterklep nog volledig open kan. Daarnaast moet je realiseren dat een dakkoffer wettelijk gezien niet verder dan 30 tot 40 cm over de voorruit mag hangen. De afmeting van je auto is dus voor een groot deel bepalend wat voor jou een goede dakkoffer is.

Kan een bagagebox het rijgedrag van de auto beïnvloeden?

Veel mensen die overwegen om een bagagebox te kopen, vragen zich af of een dakkoffer het rijgedrag van de auto kan beïnvloeden. Dit is zeker wel het geval maar dit is een kwestie van gewenning. Met een dakkoffer maak je jouw voertuig wat hoger en dus meer vatbaar voor de wind. Dat zul je wel voelen aan het rijgedrag van de auto. In dit kader is het goed om onder je aandacht te brengen dat het van belang is om het gewicht gelijkmatig te verdelen in je bagagebox en dat je moet voorkomen dat je spullen gaan schuiven. Een andere keuze die je zeker moet maken, is om de echt zware spullen juist in je auto te vervoeren. Op deze manier blijft het zwaartepunt laag. 

Waarom een dakkoffer van je auto te halen als je deze niet gebruikt

Een dakkoffer is een dusdanig handige toevoeging van je bagageruimte dat het wellicht een prima keuze lijkt om deze box altijd op je auto te laten zitten. Hoewel dit lijkt op een zeer handige optie is dit zeker niet het geval. Je benzinemeter zal dit onderbouwen want je auto verbruikt een stuk meer als de dakkoffer erop geplaatst is. Om je een beeld te geven: een gemiddelde lege dakkoffer ervoor zorgt dat de auto gemiddeld 2 liter per 100 kilometer meer verbruikt. Als je hier de huidige benzineprijs naast legt, begrijp je waarom we dit punt onder je aandacht brengen.

Hoe worden bagageboxen afgesloten?

Zoals aangegeven is het een goede keuze om dakkoffers te gebruiken om de kans op diefstal van je bagage te verkleinen. In veel gevallen is het voor dieven een eenvoudig klusje om je aanhanger te openen of het bagagepakket op je imperial open te snijden om toegang tot je bagage te hebben. Dit kan als gebeuren bij een korte tussenstop op het moment dat je even de auto niet in het zicht hebt. Als je beschikt over een kunststof bagagebox is deze kans uiteraard veel kleiner. Daarnaast kun je bagageboxen goed afsluiten. Ook dit is zeker wel een punt waar je op moet letten bij een dakkoffer kopen. Er zijn immers bagageboxen die slechts één slot te vergrendelen zijn. De beste dakkoffers of skiboxen beschikken echter over een centraal afsluitsysteem dat over verschillende vergrendelingspunten beschikt. Dit soort systemen zijn uiteraard veel minder makkelijk te forceren. De opties die we hierboven onder je aandacht hebben gebracht als beste dakkoffer, beschikken over goede sloten. Je betaalt hier iets meer voor maar dit is zeker wel een verstandige investering om je bagage op een veilige manier te vervoeren als je op vakantie gaat.