Baardwax kopen? Dit is de beste baardwax van 2021

Voor het stylen van je baard kun je niet zonder een goede baardwax. Je hoeft je maar een beetje te verdiepen in het aanbod van deze baardverzorgingsproducten om te ontdekken dat je zeer veel keuzemogelijkheden hebt in baardwax. Welke moet je kiezen als je op zoek bent naar de beste baardwax van 2021? Ontdek hier het antwoord.
beste baardwax

Wat is de beste baardwax van 2021?

Na het lezen van dit artikel weet je waaruit baardwax bestaat en wanneer dit baardverzorgingsproduct geschikt voor je is. We zullen daarom alvast een blik werpen in de grote hoeveelheid keuzemogelijkheden hierin. Wat is de beste baardwax van 2021? Om je hierop een goed antwoord te geven hebben we ons laten inspireren door de lijstjes die zijn samengesteld door onafhankelijke vergelijkingssites en de voorname aanbieders van dit product. Op basis hiervan brengen we hieronder 5 producten onder je aandacht die wat ons betreft in aanmerking komen voor de titel “beste baardwax van 2021”. Voor de volledigheid is het goed om te vermelden dat we dit rijtje in willekeurige volgorde hebben opgesteld. 

De 5 beste baardwaxen van 2021:Waarvoor gebruik je baardwax?

Baardwax is een baardverzorgingsproduct dat speciaal ontwikkeld is om je baard te kunnen stylen. Net zoals je doet met je hoofdhaar kun je baardwax gebruiken om jouw baard in het gewenste model te krijgen. Weersomstandigheden zoals regen en wind kunnen dan geen invloed uitoefenen op de uitstraling van je baard. Daarnaast geeft een goede baardwax ook nog eens extra voeding aan je baard. Tot slot zijn de meeste baard waxen voorzien van een prettige geur. Dat is een prettig bijkomend voordeel bij het ontvangen van een kus. Overigens zijn er ook geurloze baard waxen verkrijgbaar.

Verschil tussen baardwax en baardbalsem

Voordat we je verder inzicht geven wat de beste baardwax van 2021 is en waar je op moet letten bij de aankoop van een baardbalsem, is het goed om eerst een veelvoorkomend misverstand weg te nemen. Veel mannen zijn in de veronderstelling dat baardwax en baardbalsem dezelfde producten zijn gezien het feit dat bijenwas en nog een aantal ingrediënten in beide producten is verwerkt. Dit is zeker niet het geval. Er zit wel degelijk verschillen tussen baardwax en baardbalsem. Vooral de verhouding waarin deze ingrediënten zijn verwerkt, maakt het verschil. 

Een groot verschil is dat baardbalsem wat zachter is dan baardwax. Dit komt omdat dit product geen water maar wel vetten bevatten. Het gehalte aan bijenwas verschilt ook tussen de producten. In baardwax is veel meer bijenwas verwerkt. Daarnaast is baardwax het middel om te gebruiken om een stevigere structuur te creëren. Een baardwax geeft net een beetje meer “hold” aan je baard. Baardbalsem gebruik je om je baard te verzorgen als deze wat zachter mag blijven. Bij een grotere baard gebruik je wax, bij een kleiner baardje volstaat het gebruik van balsem.

Om voor de volledigheid ook nog even baardolie te benoemen: dit baardverzorgingsproduct gebruik je om je baard te voeden. Voor een optimale baardverzorging gebruik je baardolie in combinatie met baardwax of baardbalsem.

De 4 belangrijkste ingrediënten van baardwax:

  • Bijenwas
  • Lanoline, een wasachtige afgeleiden van schapenwol
  • Jojoba olie 
  • Essentiële olie

Kun je baardwax iedere dag gebruiken?

Veel baarddragers vragen zich af of het mogelijk is om baardwax iedere dag te gebruiken. We kunnen deze vraag bevestigend beantwoorden. Dit is zeker het geval. Het is wel verstandig om je baard met regelmaat grondig te wassen. Je kunt de baardwax aan het eind van de dag weer eenvoudig uit je baard spoelen. Daarnaast is het aan te raden om baardwax te gebruiken in combinatie met baardolie omdat de olie wel tot diep in de huid kan doordringen wat niet het geval is bij baardwax. 

Wat is de beste manier om baardwax aan te brengen?

Omdat baardwax van zichzelf een vrij harde substantie is en niet vloeibaar, is het niet mogelijk om de wax rechtstreeks uit het potje in de baard aan te brengen. Je krijgt dan een klonterige massa dat zich lastig laat verspreiden. Het is daarom aan te raden om een kloddertje van de wax uit de pot te halen, op de vlakke hand te leggen en dit wat uit te smeren door in de handen te wrijven. Hierdoor wordt de wax automatisch wat warmer (en dus vloeibaarder) en is het makkelijker te verdelen over je baard. Je kunt dit voor jezelf makkelijker maken door hierbij een (baard)kam te gebruiken.

Waar kun je baardwax kopen?

Omdat veel mannen baardwax gebruiken, en steeds meer mannen besluiten om dit te doen, kun je bij iedere drogist (zoals Etos of Kruidvat) terecht voor een pot baardwax. De meeste winkels hebben hier redelijke keuzemogelijkheden in. Je kunt het ook makkelijker voor jezelf maken en een blik werpen op het assortiment van online aanbieders als Coolblue of Bol.com als je baardwax wilt kopen. Deze aanbieders hebben vaak een groter assortiment hierin en jouw uiteindelijke keuze wordt gewoon bij je thuisbezorgd. Je hoeft het jezelf dus niet moeilijk te maken als je altijd met een verzorgde baard wilt lopen. Je weet nu wat de beste baardwax is van 2021 en waar je dit baardverzorgingsproduct kunt bestellen.