Dit is de beste baardschaar die je kunt krijgen

beste baardschaar

Als je je baard zo goed mogelijk wilt verzorgen om er zeker van te zijn dat je er iedere dag verzorgd uit ziet, kun je niet zonder een baardschaar. Hiermee kun je er immers voor zorgen dat je baard in model blijft. Hoewel een baardschaar een eenvoudig gebruiksartikel lijkt, heb je zeer veel keuzemogelijkheden hierin. Wil je weten wat de beste baardschaar is die je kunt krijgen? We geven je uiteraard het antwoord in mannentaal. 

Dit zijn de beste baardscharen die nu verkrijgbaar zijn.

The Bluebeards Revenge Baardschaar

The Bluebeards Revenge Baardschaar bewijst dat je helemaal niet zo diep in de buidel hoeft te tasten om over een geschikte schaar voor je baard te beschikken. Dit is een metalen schaar met een gewicht van slechts 20 gram. Met The Bluebeards Revenge Baardschaar zul je jouw gezichtsbeharing met uiterste precisie kunnen knippen.

PERCY NOBLEMAN

De PERCY NOBLEMAN is gemaakt van duurzaam koolstofstaal maar is toch erg licht van gewicht. De baardschaar is voorzien van Super Sharp Messen die niet kruipen op je haren. Dit werkt uiteraard wel zo prettig. Wist je dat de PERCY NOBLEMAN een handgemaakte schaar is?

Premax 10703 Classica Collection

De Premax 10703 Classica Collection is een baardschaar die zeker niet in dit rijtje van beste baardscharen mag ontbreken. De prijs-kwaliteitverhouding van deze schaar is immers uitstekend. De Premax 10703 Classica Collection is een metalen schaar waarmee je iedere baard met uiterste precisie in het juiste model kunt knippen.

Hair Beauty Co. baardschaar

De Hair Beauty Co. baardschaar is op een dusdanige manier vormgegeven dat je hier op de meest handige manier te werk kunt gaan. Het betreft hier een multifunctionele schaar waarmee je niet alleen baardharen kunt wegknippen maar ook je snor- of neushaar. De lengte van de Hair Beauty Co. baardschaar is zeer praktisch om zowel dikke als dunne baardharen weg te knippen.  

Cabantis baardschaar

De Cabantis baardschaar is een professionele schaar. Deze is gemaakt van zeer duurzaam roestvrij staal. Dit handgemaakte kwaliteitsproduct is ideaal voor precisie knipwerk aan je baard en/of snor. De ergonomische Cabantis baardschaar is handgemaakt en heeft een lengte van 9 cm. 

Waarom je moet beschikken over de beste baardschaar

Als je veel aandacht geeft aan het verzorgen van je baard zal je badkamer plank flink vol staan met items als baardolie, een baardshampoo, een baardshampoo, een scheermes en een baardtrimmer. De kans is groot dat je deze laatste twee items gebruikt om je baard in model te houden al zul je merken dat juist die kleine haartjes soms een eigen leven leiden. Die krijg je niet of nauwelijks weg met een baardtrimmer. Hiervoor moet je echt beschikken over een goede en liefst de beste schaar die je maar kunt krijgen. Het maakt je leven een stuk makkelijker op dit gebied. Een baardschaar is dus een klein schaartje die je gebruikt om de uitstraling van je baard te perfectioneren. Je kunt hiermee die kleine haartjes met veel precisie wegknippen. Een baardschaar is dan ook een aanvulling op het gebruik van een tondeuse of een scheermes en komt hier zeker niet voor in de plaats. Je moet dus extra ruimte maken op het plankje boven de wastafel.

Hoe zien baardscharen eruit?

Als je al gekeken hebt naar een of meerdere opties die wij onder je aandacht brengen als de beste baardschaar, zul je het wellicht opgevallen zijn dat baardscharen erg lijken op een gewone schaar. Een baardschaar is echter ontwikkeld om in deze doelstelling te voorzien. Hiermee zul je immers je baard kunnen knippen zonder dat er aan de baardharen getrokken wordt. Het grote voordeel hiervan is dat je de huid hiermee niet zult irriteren en dat de groeicyclus hierdoor niet onderbroken wordt. Daarnaast kun je met een baardschaar redelijk eenvoudig en snel je baard verzorgen ook als je onderweg bent. Zoals je gezien zult hebben, is het een uitstekend geschikt om mee te nemen op reis.

Hoe ziet de beste baardschaar eruit?

Er zijn zowel metalen als kunststof baardscharen verkrijgbaar. Een metalen baardschaar is wat ons betreft de beste. Deze voelt wat zwaarder aan en is vaak van een betere kwaliteit. Je zult in de praktijk merken dat je meer controle over een metalen schaar zult hebben, iets wat wel belangrijk is bij precisiewerk. Hiermee willen we overigens niet zeggen dat een kunststof baardschaar een verkeerde keuze is maar let er wel op dat deze antistatisch is. Je weet ongetwijfeld de gevolgen als dit niet het geval is. Een ander punt waar je zeker op moet letten als je op zoek bent naar de beste baardschaar is of er ter hoogte van de duim een extra steuntje is aangebracht. Hiermee kun je nog meer controle uitoefenen over de schaar en verklein je de kans op knipfoutjes. 

Hoe gebruik je een baardschaar?

Een baardschaar is eenvoudig in gebruik al zul je wel hat behendigheid moeten krijgen in het knippen van je baard. Oefening baart kunst zullen we maar toepasselijk zeggen. Het is verstandig om je baard eerst te wassen met een baardshampoo voordat je gaat knippen. Een gewassen baard is makkelijker te trimmen. Het is wel van belang dat je baard droog is om te kunnen knippen. Natte baardharen vallen naar beneden waardoor je minder goed in staat zult zijn om je baard in het gewenste model te knippen. 

Om een goed beeld te krijgen welke baardhaartjes je weg moet knippen is het verstandig om je baard eerst naar beneden te kammen (of te borstelen) en vervolgens juist omhoog. Hierdoor zie je wat de verdwaalde haartjes zijn. Deze haartjes kun je voorzichtig wegknippen. Als je denkt dat je alle “wilde” haartjes weg hebt geknipt, kun je de baard nogmaals doorkammen ter controle. Als je tevreden bent met het resultaat kun je de baard nogmaals wassen om de losse haartjes uit je baard te verwijderen.

Waar kun je een baardschaar kopen?

Er zijn uiteraard diverse winkels waar je terecht kunt om een baardschaar te kopen. Je kunt het jezelf echter ook gemakkelijk maken en er een online bestellen. Nu je weet wat de beste baardschaar is die je kunt krijgen, wordt de keuze uiteraard wel erg gemakkelijk!