Dit is de beste baardolie die je in 2021 kunt krijgen

Dat steeds meer mannen hun baard hebben laten staan, zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn. Dit is al jaren het geval dus van een trend is eigenlijk al géén sprake meer. Je ziet dit ook terug in het sterk groeiende aanbod van baardverzorgingsproducten. Dit lijkt handig maar maakt het maken van een goede keuze uit dit aanbod wel lastig. Weet jij wat de beste baardolie is die je in 2021 kunt krijgen? In dit artikel vertellen we je er alles over. Baardolie kopen wordt zo een stuk makkelijker voor je.
beste baardolie

Wat is de beste baardolie die je kunt kopen in 2021? 

Het benoemen van de grote hoeveelheid verschillende soorten baardolie, brengt ons bij onze aanbevelingen. Je zult je immers ongetwijfeld afvragen: wat is nu de beste baardolie van 2021? We gaan je een eind op weg helpen door 5 soorten baardolie onder je aandacht te brengen, die je kunt kopen in 2021. 

Het is goed om te vermelden dat we voor het opstellen van dit lijstje géén specifieke volgorde hebben aangehouden omdat we diverse soorten baardolie onder je aandacht willen brengen. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog diverse andere soorten baardolie die uitstekend in deze lijst zouden passen.

De beste baardolie van 2021 op een rijtje:


De 5 beste baardolies uitgelicht


L’Oréal Barberclub Long Beard & Skin Oil1. L’Oréal Barberclub Long Beard & Skin Oil

Een baardolie waarin cederhout olie is gebruikt. Deze olie draagt bij aan een aangename groei van de baard. Daarnaast biedt deze baardolie voedende- en verzorgende waarde voor de huid onder de baard.

Bestel de L’Oréal Barberclub Long Beard & Skin Oil goedkoop en vertrouwd bij de volgende webshops:


Nivea Men Short Beard & Skin Gel2. Nivea Men Short Beard & Skin Gel

Deze Nivea baardolie is uitstekend geschikt voor de verzorging van een korte baard en de huid eronder. De gel is verrijkt met hamamelis en kamille en bevat géén Ethylalcohol. Dit baardverzorgingsproduct laat géén vettige restjes achter.

Bestel de Nivea Men Short Beard & Skin Gel goedkoop en vertrouwd bij de volgende webshops:


De luxe baardgroei set van XAVIX bestaat uit baardolie, baardbalsem en een dermaroller. Ideaal om cadeau te geven of om gewoon jezelf mee te verwennen. Met de XAVIX baardverzorging set geef je jouw baardgroei een boost!

Bestel de XAVIX baardgroei set veilig en vertrouwd bij de volgende webshops:


Proraso Wood and Spice Baardolie3. Proraso Wood and Spice Baardolie

Proraso is een Italiaans merk dat onder andere baardverzorgingsproducten op de markt brengt om deze gezichtsbeharing te verzorgen, conditioneren en te beschermen. Proraso baardolie is gemaakt op basis van cederhout en heeft een karakteristieke Mediterrane citrus geur. 

Bestel de Proraso Wood and Spice Baardolie goedkoop en vertrouwd bij de volgende webshops:


Rituals, The Ritual of Samurai Beard Oil4. Rituals, The Ritual of Samurai Beard Oil

Dit is een natuurlijke baardolie die geschikt is voor alle huidtypen. De ingrediënten van dit product zijn met zorg gekozen met als doelstelling om de baardharen te verzachten, in model te brengen en de huid eronder te hydrateren. 

Bestel de The Ritual of Samurai Beard Oil goedkoop en vertrouwd bij de volgende webshops:


LBProducts, Beard Growth Oil5. LBProducts, Beard Growth Oil

Deze baardolie bevat een aantal actieve ingrediënten die een bijdrage leveren aan een versnelde baardgroei. De actieve ingrediënten als grapefruit zaad olie, gember olie, rozemarijn blad olie, vitaminen en andere planten extracten worden snel in de huid opgenomen en activeren de haarzakjes.  

Bestel de LBProducts, Beard Growth Oil goedkoop en vertrouwd bij de volgende webshops:


Het verschil tussen baardverzorging van toen en nu

Dat veel mannen ervoor kiezen om een baard te dragen is niet nieuw. In het verleden hebben zijn er ook wel perioden geweest dat veel mannen ervoor kozen om een baard (of een snor) te laten staan. Er zit wel een duidelijk verschil tussen de baardverzorging van toen en nu. Veel mannen besteden tegenwoordig veel meer aandacht aan het verzorgen van hun baard. Om de baard de gewenste verzorgde uitstraling te geven, worden cosmeticaproducten als baardolie gebruikt. “Baardolie kopen” staat nu veel vaker op de to-do lijst. Waar er in het verleden nog enkele flesjes hiervan in het schap van de drogist stonden, heb je nu volop keuzemogelijkheden.     

Waarom baardolie gebruiken? 

Baardolie (ook wel een “baard groei olie” genoemd) is een cosmetisch product voor mannen die een baard dragen om de huid onder hun baard te verzorgen. Als je ooit je baard hebt laten staan, weet je precies waarom dit nodig is. Je gaat immers door een groeiperiode waarin je gezichtsbeharing zorgt voor een enorme jeuk. Je zou dan willen dat je er liters van in de kast hebt staan. Baardolie bevat immers een mix van een aantal (dragende en etherische) oliën die in de haarzakjes van je baard trekken. Dit zorgt voor hydratatie van je huid. Je zorgt hiermee dat je huid minder geïrriteerd raakt en je dus minder last hebt van jeuk. Dit is echter niet de enige reden waarom baardolie kopen een goede keuze is.  

Must-do als je een baard laat staan: baardolie kopen als baardverzorgingsproduct

De belangrijkste reden waarom je baardolie moet kopen als je een baard laat staan, hebben we hierboven al uitgelegd. De hydraterende werking van baardolie is van groot belang om te voorkomen dat de huid zal uitdrogen. Dit is echter niet de enige reden. Baardolie zorgt er ook voor dat het ontstaan van roos wordt voorkomen. Dit zijn inderdaad dezelfde schilfers die ook op je hoofdhuid kunnen ontstaan.

Een andere reden waarom je zeker baardolie als baardverzorgingsproduct moet gebruiken, is de voedende werking van dit product. Een kwalitatieve olie is voorzien van vitamines die bijdragen aan een goede huidverzorging. Daarnaast zorgt de olie ervoor dat de baardharen zachter worden (dus beter te kammen), zorgt het voor een lekker geurtje en voor een verzorgde baard omdat de olie helpt om de dode en gespleten punten van een baard te herstellen. Hiermee komen we weer automatisch terug op het feit dat de meeste moderne baarden er zo verzorgd uitzien. Veel baarddragers kopen met regelmaat baardolie om hun gezichtsbeharing te verzorgen.

Verschillende soorten baard groei olie

Zoals aangegeven, zijn er verschillende soorten baard groei olie verkrijgbaar. Om je een goed inzicht te kunnen geven welke baardolie het beste voor je geschikt is, moet je weten dat dit product bestaat uit twee basis ingrediënten: een dragende en een etherische olie.

Een dragende olie wordt ook wel een “carrier olie” genoemd. Dit is de olie met sterk voedende eigenschappen. De olie bevat een hoog gehalte aan vitamine E, dat verzorgende eigenschappen heeft voor een baard. Deze olie zorgt ervoor dat baardolie ook als “baard groei olie” wordt aangeprezen. Voorbeelden van nuttige carrier oliën zijn:

  • Jojoba olie
  • Argan olie
  • Kokosolie
  • Olijfolie
  • Avocado olie
  • Amandel olie
  • Hennep olie (CBD) 

Een etherische olie wordt ook wel een essentiële olie genoemd. Dit is een sterke olie waarmee het verzorgingsproduct een persoonlijk karakter krijgt. Etherische olie heeft krachtige eigenschappen en wordt slechts in een klein percentage aan een verzorgingsproduct toegevoegd. Deze olie zorgt vaak voor de identiteit van het product en uiteraard van de baard drager. Een etherische olie heeft daarnaast ook vaak een secundaire functie. Dit is de reden dat er veel verschillende soorten baard groei olie verkrijgbaar zijn. 

Naast het verschil in kwaliteit en geur, kun je ook kiezen voor een milde-, een reinigende- of een extra hydraterende baardolie. Daarnaast kun je kiezen voor een samenstelling die speciaal gericht is op het verzorgen van een lange- of korte baard en je kunt een keuze maken voor baardverzorgingsproducten met een volledig natuurlijke samenstelling.