Baardborstel kopen? Dit zijn de beste baardborstels van 2021

Een baardborstel is een onmisbaar gebruiksvoorwerp voor mannen met baarden die veel waarde hechten aan hun uitstraling. Nu steeds meer mannen besloten hebben om hun baard te laten staan, wordt het baardborstel kopen een steeds grotere uitdaging. Je hebt immers zeer veel keuzemogelijkheden in baardborstels. Een goede reden dus om hier een artikel aan te wijden en je inzicht te geven waar je op moet letten bij het kopen van een baardborstel. Uiteraard geven we je ook inzicht wat de beste baardborstels van 2021 zijn.
baardborstel kopen

Dit zijn de beste baardborstels van 2021:Waarom je als baarddrager niet zonder een baardborstel kan

Als je de ambitie hebt om een mooie verzorgde baard te kweken, zul je op een gegeven moment niet zonder baardborstel kunnen om deze lichaamsbeharing te verzorgen. Een baardborstel is een borstel met haren die heel dicht op elkaar zitten. Hiermee kun je op een snelle en prettige manier je baard borstelen en de vaak wat stugge baardharen in model brengen. Baardborstels zijn op een dusdanige (opvallende) manier vorm gegeven dat ze prettig in de hand liggen waardoor je makkelijk je baard in model kunt borstelen.

Wat is een boar bristle brush?

Een boar bristle brush is een ander woord voor een baardborstel. Deze naam refereert aan het feit dat de haren van een baardborstel van een wild zwijn afkomstig zijn. Deze haren zijn enorm hard en hierdoor uitstekend geschikt voor deze toepassing. Deze haren zijn op een dusdanige manier gegroepeerd dat je alle baardharen zult bereiken. Voor de volledigheid is het goed om te vermelden dat er ook baardborstels zijn gemaakt van synthetische materialen maar als je op zoek bent naar de beste baardborstels van 2021, kom je zeker uit op een boar bristle brush.

Waarvoor gebruik je baardborstels?

Er zijn 5 belangrijke doeleinden te benoemen waarvoor je baardborstels gebruikt. We zetten deze doeleinden hieronder voor je op een rijtje:

  • Voor het gelijkmatig verdelen van baardolie om zorg te dragen voor een optimale opname hiervan door de baardharen.
  • Voor het uitkammen van dode huidcellen en schilfers.
  • Voor het gelijkmatig verdelen van baardbalsem zodat de baard er de gehele dag goed verzorgd uitziet.
  • Voor een gelijkmatige verdeling van baardwax voor een gelijke hold. Je baard blijft hierdoor onder iedere omstandigheden in model.
  • Voor het zichtbaar maken van ongelijke lengtes van baardharen zodat je jouw baard goed kunt trimmen.   

Het verschil tussen een baardborstel en een baardkam

Veel mannen vragen zich af wat het verschil is tussen een baardborstel en een baardkam. Er zijn mannen die liever een baardkam gebruiken maar anderen geven weer de voorkeur aan een baardborstel. Hoewel er niet echt regels voor zijn, kunnen we je wel een advies hierover geven. Een baardborstel gebruik je met name voor de verzorging van je baard, een baardkam gebruik je wat vaker voor de styling van je gezichtsbeharing. In de praktijk betekent dit ook dat je een baardborstel meer gebruikt als je een baard aan het ontwikkelen bent en een baardkam meer gebruikt in de periode daarna om het “resultaat” vorm te geven. In de eerste drie maanden is je baard vaak net wat te kort om een kam te gebruiken. De keuze tussen een baardborstel en een baardkam hangt echter vooral af wat jij fijner vindt in gebruik.

De beste manier om baardborstels te gebruiken

Baardborstels zijn op een eenvoudige manier te gebruiken. Als je de slag hiermee te pakken hebt, zul je dit gebruiksvoorwerp graag ter hand nemen. De beste manier om baardborstels te gebruiken is door rekening te houden met de volgende zaken:

  • Gebruik een baardborstel alleen als je baard droog is. Als je de borstel gebruikt als je baard nat is, loop je de kans om de baardharen te beschadigen.
  • Was je baardharen regelmatig met een goede kwaliteit baardshampoo. Je zult merken dat een schone baard zich veel makkelijker in model laat brengen. dit is dan ook de reden dat een baardshampoo en een baardborstel of -kam vaak samen een baardset vormen. 
  • Zorg dat je de baardborstel goed schoon houdt. Hierdoor kun je de baardborstel langer gebruiken.  

Baardborstel kopen? Dit zijn jouw keuzemogelijkheden!

Zoals aangegeven zijn er verschillende modellen verkrijgbaar waardoor een baardborstel kopen geen eenvoudige opgave is. Je kunt het ook omdraaien door te zeggen dat er voor iedere wens wel een geschikte baardborstel verkrijgbaar is. Jouw keuzemogelijkheden hebben onder andere betrekking op de vorm.  De meeste (en best verkochte) baardborstels hebben een ovale vorm maar je kunt ook de keuze maken voor een rond- of rechthoekig exemplaar. Daarnaast komen in onze onderstaande lijst van beste baardborstels van 2021 ook exemplaren voor die voorzien zijn van een steel.

Een ander punt waar je over moet nadenken bij het kopen van een baardborstel is of je eventueel kiest voor een elektrische baardborstel. Dit apparaat is voorzien van een warmte element. Door de opwarming van je baardharen worden deze rechtgetrokken. Het is een zeer effectieve manier mits je hier wel vaardigheid in hebt. Het gebruik van een elektrische baardborstel vraagt wat oefening. Tot slot (en voor de volledigheid) in deze opsomming van keuzemogelijkheden bij het kopen van baardborstels is het goed om nogmaals even de keuze tussen een boar bristle brush en een baardborstel die voorzien is van synthetische “haren” te benoemen.   

Nog een keer de top 10 baardborstel van 2021:


Wat is de beste baardborstels van 2021?

Nu je inzicht hebt over het gebruik van een baardborstel en weet welke keuzemogelijkheden je hierin hebt, komen we bij het antwoord op de vraag wat de beste baardborstel van 2021 is. Uiteraard zijn de meningen verschillend maar we hebben ons bij het opstellen van het lijstje van wat volgens ons de beste baardborstels van 2021 is, laten inspireren door beoordelingen van bekende- en betrouwbare aanbieders als Bol.com, Coolblue en de Consumentenbond. Tevens hebben we de beoordeling van kleinere aanbieders meegenomen om deze onderstaande lijst van de beste baardborstels van 2021 voor je op te stellen. Voor de volledigheid vinden we het belangrijk om te benoemen dat we bij het samenstellen van deze lijst géén specifieke volgorde hebben aangehouden.