Waarom je niet met je benen strak over elkaar moet gaan zitten

benen strak over elkaar

Zit jij well eens met je benen strak over elkaar? Je bent zeker niet de enige maar wist je dat dit absoluut funest is voor je lichaam? Het ziet er op het eerste gezicht uit als een comfortabele manier van zitten maar neem van ons aan dat uitermate onverstandig is om met je benen strak over elkaar te zitten. We gaan je er in dit blog meer over vertellen.

Het zit vast comfortabel, maar doe toch maar niet

Hoewel veel mannen ongemerkt hun benen kruisen als ze aandachtig naar iemand luisteren of lekker zitten te chillen heeft het iets vrouwelijks. Je krijgt in deze maatschappij dan al snel het bekende stempel opgedrukt. Daarnaast is deze zithouding ook nog eens slecht voor je lichaam. Die opgedrukte stempel kun je uiteraard naast je neerleggen en negeren maar het feit dat met je benen strak over elkaar zitten slecht is voor je lichaam, is natuurlijk wél iets om rekening mee te houden of op zijn minst over na te denken. We gaan het aan je uit leggen……

Je knelt de onderste regionen af

Met onderste regionen bedoelen we in dit geval het gedeelte van je onderbuik tot aan je tenen. Doordat je met je benen over elkaar gaat zitten, knel je hiermee de bloedtoevoer naar je benen en je voeten af. Dat is voor een keertje niet erg maar op den duur kan dit vervelende tintelingen op gaan leveren en de wanden van de aderen in je benen beschadigen. Daarnaast duw je je heupen, als je met je benen over elkaar gaat zitten, in een onnatuurlijke positie ten opzichte van je wervelkolom. Ook dit kan vroeg of laat resulteren in pijn in rug en heupen.

Je gereedschap wordt er niet heel blij van

Voor veel mannen is hun kleine vriend (we weten allemaal welk lichaamsdeel we hiermee bedoelen) heilig. Ze doen er dan ook alles aan om het, voor dit magische gereedschap, zo comfortabel mogelijk te maken. Helaas doe je al je goede zorgen in één klap teniet door met je benen strak over elkaar te gaan zitten. Allereerst is het bijna een onmogelijke taak om comfortabel te zitten zonder dat je jongeheer onaangenaam klem en volledig in de verdrukking zit. Daarnaast wordt door deze zithouding de productiviteit van je scrotum gereduceerd tot de absolute nullijn. Vergelijk het een beetje met je koopkracht…….

Als je je dan ook nog eens bedenkt dat je magische gereedschap letterlijk gebukt gaat onder verstikkende omstandigheden en kindertjes produceren een uitdaging kan worden, kijk je voortaan wel beter uit dan je benen te kruisen.