Back to the 80’s

Back to the 80’s

In back to the future kwam Marty McFly vanuit de jaren 80 naar het jaar 2015, wij gaan nu weer terug naar toen. Of je een eightieskind bent of niet, je kan er niet om heen de 80’s zijn hartstikke hip. Niet alleen de kleding van nu is geïnspireerd op de jaren 80 van de vorige eeuw, de muziek komt gelukkig ook weer terug. Echte old skool hiphop op je walkman luisteren, heerlijk.

80’s outfit

Je outfit stylen volgens de trends uit de jaren 80 kan al door een paar subtiele aanpassingen. Het is namelijk niet de meest onopvallende look uit de vorige eeuw maar wees niet bang, getoupeerd haar en fluor accenten zijn niet vereist om de eighties look te rocken. Wij helpen je in ieder geval op weg.

Bomberjacks

Niet alleen in de jaren 90 waren de bomberjacks booming in de eighties werden deze ook overal gedragen. Deze jacks zijn een makkelijke manier om je outfit een eighties touch te geven zonder al te veel moeite te doen. Ze zijn nog handig om te hebben ook want omdat ze niet al te dik zijn is een bomberjack nogal veelzijdig, draag m als jast of vest, wat jou op dat moment het beste uitkomt. Een ander jack die perfect voor deze style is is het baseball jack. In iedere serie die afspeelt in de jaren 80 zie je ze voorbij komen de baseball jacks van de populaire sportlui.

Denim op denim

Al waren er in de jaren 80 meerdere soorten stof verkrijgbaar, als je foto’s uit die tijd ziet zou je dat niet zeggen. Overal zag het blauw van de mensen in denim. Denim op denim, is over het algemeen niet de meest voorkomende en geliefde combinatie maar in de eighties was het denim over the top tot teen. Met een beetje gevoel is denim goed te combineren voor de echte 80s vibe.  Gelukkig is denim in meerdere kleuren verkrijgbaar dus je hoeft niet per se als blauwtje over straat, een jeans jacket op een zwarte spijkerbroek telt ook.

Casual Chique

De jaren 80 staan niet bekend als de meest chique en stijve periode. Een fijne stijl voor de mannen die niet per se jasje dasje gekleed willen gaan. Een typische eighties look waar je nog enigszins gekleed mee voor de dag komt is het dragen van een shirt onder je blazer. Kies dan wel voor een fitted shirt daarmee doe je jezelf een plezier als het gaat om draagcomfort. Met deze look ben je klaar voor een zakelijke afspraak of een date, dus je kan na het werk meteen door.

Logos

Als je aan de 80s denkt zijn de enigszins verwassen oversized shirts met mega logo niet weg te denken. Gecombineerd met een fated jeans, liefst met gaten en een zonnebril met ronde glazen en je bent helemaal klaar. De keuze voor het logo of de spreuk is aan jou. Deze look is wel behoorlijk casual en niet per se aan te raden voor een sollicitatie gesprek.