Baardverf kopen; alles wat je moet weten over baardverf!

Baardverf

Baardverf kopen is iets wat nog niet zo heel veel mannen doen. Waar hoofdhaar verven zelfs voor mannen inmiddels de normaalste zaak van de wereld is geworden, is dat met baard verven nog niet helemaal het geval. Haren verven was vroeger eigenlijk alleen een “vrouwendingetje” maar nu gaan mannen ook gewoon naar de kapper om een kleurtje in hun haar te laten doen, hun grijze haren weg te werken of een jonger uiterlijk te creëren. Je baard verven daarentegen is een ander verhaal. Er zijn nog niet heel veel mannen die hiermee aan de slag gaan of dit bij de kapper laten doen. Maar waarom eigenlijk niet? Ook baardharen kunnen hun kleur verliezen naarmate je ouder wordt en een verschil in haarkleur tussen hoofd en baard oogt een beetje typisch. Baardverf behoort dan ook zeker tot de lijst met baardverzorgingsproducten. In deze blog vertellen we je dan ook alles wat je moet weten over baardverf.

Waarom je baard verven?

Aangezien baard verven nog niet door iedere man gedaan wordt, kan het natuurlijk zijn dat je je afvraagt waarom je dit zou doen. Een grijze baard wordt door de meeste vrouwen sexy gevonden dus hoezo zou je baardverf gaan kopen? Er kunnen toch meerdere redenen zijn om te kiezen om je baard te verven. Sommige mannen vinden het leuk om zichzelf zo nu en dan eens een ander uiterlijk aan te laten meten. Niet alleen qua kleding maar ook qua haarkleur. Je baard kan op zo’n moment dan natuurlijk niet achter blijven want dat gaat er dan een beetje typisch uit zien. Zeker als je van jezelf bijvoorbeeld rossig haar hebt en besluit om je hoofdhaar zwart te verven.

Een andere reden om je baard te gaan verven, is natuurlijk een grijzer wordende baard. Soms vertoont je baard namelijk eerder tekenen van ouderdom dan je hoofdhaar. Om het een beetje passend te houden, kun je dan besluiten om je baard een kleurtje te geven. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat wat moeite hebt met grijze haren, ook dan is een potje baardverf natuurlijk geen overbodige luxe.

Tot slot zou zelfs een nieuwe baan een reden kunnen zijn dat je besluit om je baard te gaan verven. Je wilt misschien een goede en wat jongere indruk maken op je nieuwe collega’s. Door je baard te verven kun je je jeugdige uiterlijk misschien wat langer vast houden.

De kleur die bij je past kiezen

Veel mannen die ervoor kiezen om hun baard te verven gaan, doordat ze dit in een keer goed willen doen volledig overboard met de baardverf en kiezen de verkeerde kleur. Natuurlijk wil je van die vervelende en vaak ontsierende grijze haren af maar je baard meteen helemaal zwart verven is zeker niet de juiste keuze. Denk dus goed na voordat je baardverf zwart koopt. Je wilt er door de baardverf wat jonger en frisser uit komen te zien en niet alsof je rechtstreeks in je midlife crisis beland bent. Zorg er dus voor dat je kiest voor een baardverf die relatief dicht bij je oorspronkelijke kleur ligt. Zo kun je je grijze baardharen goed camoufleren en zal het weinig mensen opvallen dat jij je baard verft. 

Verschillende soorten baardverf

Als je baardverf gaat kopen, zijn er een aantal zaken om even rekening mee te houden. Er zijn namelijk verschillende soorten baardverf op de markt en de ene baardverf is de andere niet. Om de kans op huidirritatie zo klein mogelijk te houden, kun je het beste kiezen voor een hypoallergeen product. Daarnaast heb je de keuze uit semi permanente en permanente baardverf. Semi permanente baardverf is het product dat je koopt als je zelf je baard gaat verven. Deze baardverf is weliswaar goedkoper dan permanente baardverf maar je zult het verven van je baard vaker moeten herhalen aangezien semi permanente baardverf op den duur zal vervagen. Deze baardverf blijft dus maar een beperkt aantal weken in je baard zitten. Het voordeel hiervan is dat je ook niet lang bezig bent met het verven van je baard. Je hoeft de verf namelijk maar relatief kort in te laten trekken. Ga je voor een semi permanente baardkleuring? Dan zijn de opties hieronder een aanrader:

Het alternatief is een permanente baardverf. Deze blijft stukken langer in je baard zitten dan de semi permanente optie dus je hoeft het minder vaak te herhalen. Het is echter wel zaak om permanente baardverf door de kapper te laten aanbrengen. Deze heeft namelijk veel ervaring met het verven van haar en kan er dus voor zorgen dat jij met het juiste product behandeld wordt waardoor je geen last van jeuk en irritatie krijgt. Daarnaast is permanente baardverf wat taaier dan de semi permanente versie en daarmee doelen we op het feit dat als het op je huid terecht komt er vervelende vlekken achter kunnen blijven waar je niet knapper van wordt. Dit geldt overigens ook voor je kleding. De kapper kan ervoor zorgen dat er geen baardverf op plaatsen terecht komt waar jij het niet wilt hebben. Het nadeel van permanente baardverf is dat het niet, zoals semi permanente baardverf, vervaagd maar dat je last krijgt van uitgroei. Je zal dus wel eens in de zoveel tijd naar de kapper moeten om je kleur bij te houden. Permanente baardverf is, net als haarverf, gemaakt op basis van ammoniak en waterperoxide en gemengd met kleurstof. Hierdoor heb je meer keus in kleur en blijft deze langer mooi. Het nadeel is echter dat de chemicaliën ook zorgen voor beschadigingen aan je baardharen. Kies je dus voor permanente baardverf zal je ook je baard zeer goed moeten verzorgen na het verven.

Je baard optimaal verzorgen na het verven

Hou er rekening mee dat als je besluit om je baard te gaan verven deze vaak om nog een beetje meer verzorging vraagt. Zeker als je zoals aangegeven kiest voor de permanente baardverf. Met alleen je baard verven ben je er dus nog niet. Door het verven kunnen je baardharen, net als de haren op je hoofd, wat uitdrogen en daardoor wat meer gaan pieken. Daarnaast kunnen de chemicaliën die je in permanente baardverf tegenkomt je baardharen beschadigen. Je kunt dit voorkomen door je baard regelmatig te wassen met baardshampoo. Neem hiervoor een baardshampoo die geschikt is voor een geverfde baard zodat je kleur langer behouden blijft. Daarna kun je je baard het beste verzorgen met baardolie. Hiermee kun je ook baardjeuk voorkomen en werkt het kalmerend als je gezichtshuid misschien wat geïrriteerd is geraakt door de baardverf. Daarnaast zijn er nog tal van andere opties om je baard goed te verzorgen na het verven. We zetten ze hieronder even voor je op een rijtje:

Baardverf kopen of toch maar niet?

Nu je dit artikel gelezen hebt, kun je voor jezelf besluiten of je baardverf gaat kopen of toch maar liever niet. Het goede (en tevens het minder goede) nieuws is dat baardverf maximaal een paar maanden in je baard blijft zitten en je er dus niet definitief aan vast zit mocht het je niet bevallen. Je kunt er dus ook voor kiezen om baardverf eens rustig uit te proberen. Vind je het niets kun je na een tijdje je look weer veranderen. Als je er dolblij mee bent, kun je gewoon weer nieuwe baardverf kopen.