Dit zijn de baard trends van 2021

baard trends van 2021

De baard zelf is niet (meer) aan mode onderhevig. De keuze om een baard te dragen komt niet meer voort uit een trend maar kunnen we meer zien als een lifestyle. De manier waarop we als man onze baard dragen is wél trendgevoelig. Wil je weten wat de baard trends van 2021 zijn? Wij zetten op een rijtje hoe de meeste mannen hun baard zullen dragen in 2021. We hebben ons hierbij laten inspireren door een aantal bekende- en minder bekende aanbieders van baardproducten.

De opkomst van het dragen van een baard

Voor de opkomst van het dragen van een baard moeten we terug naar 2015. Sinds dat jaar begonnen steeds meer mannen de keuze te maken om een baard te dragen. Je ziet de baard terugkomen in alle lagen van de maatschappij en de tijd dat we hierbij van een trend spraken zijn we allang voorbij. Dat is best opvallend want de meeste trends verdwijnen na verloop van tijd. Het dragen van een baard blijkt dus een blijvertje en wordt gezien als geaccepteerd binnen de maatschappij. Dit geeft ons dan ook alle recht om te spreken over baard trends van 2021. 

Voordat we de baard trends van 2021 met je delen is het wel goed om je te realiseren dat een baard laat zien wie je bent en waarvoor je staat. Hiermee willen we zeggen dat een baard moet passen bij je karakter. Ook als spreken we over een trendy baard voor 2021, als deze baard niet past bij je gezicht of wie je bent, is het geen goede keuze om deze baard vorm aan te nemen. Wat je wel ziet in deze baard trends van 2021 is veelzijdigheid. Je zou bijna zeggen dat er voor iedereen wel een geschikte baard in dit rijtje staat.

Dit zijn de baard trends van 2021

  • De Van Dyke, dit is inderdaad een eerbetoon aan Anthony Van Dyck, de bekende schilder van onze zuiderburen uit de 17e eeuw. Een Van Dyke is een combinatie tussen een sik en een snor, waarbij de kaaklijn helemaal vrij is. Het voordeel van deze keuze is dat je gezichtsbeharing makkelijk te onderhouden is. Een uitstekende keuze als je een wat smalle kin hebt. 
  • De Balbo. Dit is een baard met Italiaanse roots. Deze baard strekt zich uit vanaf je kin over de onderranden van je gezicht. Je wangen zijn hierbij voor het grootste deel vrij. Je kunt deze baard kort houden maar ook ervoor kiezen om lekker te laten uitgroeien. Een losse snor, dus geen directe verbinding tussen je baard en de snor past zeker bij deze stijl. Deze baard vraagt wel wat meer onderhoud.
  • De Chin Strap is zeker een baard die in dit rijtje van baard trends van 2021 past. Dit is op dit moment een van de populairste baardstijlen. De Chin Strap is een korte baard stijl die past bij een kort herenkapsel. Het betreft een dunne, nette baardgroei die langs de randen van je kaken groeit maar dan in een rechte hoek via de bakkebaarden omhoog gaat. Je kunt deze Chin Strap desgewenst combineren met een snor of sik. Hiermee versterk je het accent van je baard. 
  • De Garibaldi is ook een baard van Italiaanse komaf. Het is een optie als je een wat robuuste uitstraling wilt hebben want dit is een brede- en volle baard met een ronde onderkant die iets afgevlakt is. Je kunt deze baard combineren met een snor voor een nog imposantere indruk. Het creëren van deze baard kost wat meer tijd omdat een wat grote lengte (minimaal 10 centimeter) heeft. 
  • De stoppelbaard. Dit is een optie die weinig introductie nodig heeft. Ook het ontstaan van deze trend laat zich eenvoudig raden. Het verplicht thuiszitten in 2020 vormt de basis voor deze baardtrend van 2021. Het is een resultaat die je snel en eenvoudig kunt realiseren. Door enkel dagen niet te scheren en de losse haren te verwijderen heb je dit resultaat.