Apps die niet mogen ontbreken op je smartwatch

smartwatch

De smartwatch werd een tijd lang als een trendy sieraad gezien, toen werd het een gadget en nu is het een handig gebruiksvoorwerp waar je bijna niet zonder van kan. Dit slimme horloge maakt je leven op sommige punten veel makkelijker. Zeker als je met behulp van een aantal apps nog meer slimmigheden aan je smartwatch toevoegt. Wil je weten welke apps voor smartwatch voor jou in aanmerking komen? Wij helpen je op weg met een opsomming van apps die naast Whatsapp niet mogen ontbreken op je smartwatch.

Waarom een smartwatch tegenwoordig een must-have is

De naam “smartwatch” geeft eigenlisjk al precies aan waarom dit horloge tegenwoordig door veel mensen niet meer gezien wordt als een gadget maar als een must-have. Deze “slimme telefoon” neemt veel taken van je mobiel over. Je hoeft nu niet meer je mobiel te pakken om berichten te lezen, te bellen of een e-mail te sturen. O-ja, je kunt ook nog de tijd op je smartwatch aflezen. Tot op de seconde nauwkeurig uiteraard want dat is nog altijd het oorspronkelijke doel van een horloge.   

De geschiedenis van de smartwatch

Je kunt het bijna niet voorstellen dat we rond de jaren ’80 alleen maar horloges hadden waarop we “slechts” de tijd konden aflezen. Het merk Seiko bracht gedurende de jaren ’80 een futuristisch model uit met een toetsenbord, de Data 2000. Met het kiezen van deze modelnaam, zou je achteraf zeggen dat de Japanners een vooruitziende blik hadden. In het jaar 2000 introduceerde IBM een horloge dat veel weg had van de smartwatch zoals we die nu kennen.

Vanaf het jaar 2013 kwam de ontwikkeling van de smartwatch in een stroomversnelling terecht. Merken als Sony en Samsung waren volop bezig met het veelvuldig uitbrengen van geavanceerde smartwatches. Vanaf 2015 richtte ook Apple zich volop op deze markt. Binnen een paar jaar tijd is dit een multifunctioneel gebruiksvoorwerp geworden waar steeds meer mensen dagelijks gebruik van maken.  De apps voor smartwatch maken het gebruiksgemak uiteraard helemaal compleet. In de jaren 80 waren apps voor smartwatch voorzieningen waar we geen voorstelling van hadden.

Welke handige apps van de smartwatches worden het meest gebruikt? 

De smartwatch heeft zich pijlsnel gevestigd als normaal fenomeen in onze samenleving. De reden hiervoor is eenvoudig: de slimme horloge zorgt voor het gemak waarvan we graag gebruik maken in dit dynamische tijdperk. Om kort te gaan is dit een apparaat dat de meest belangrijke functies van je mobiel kan overnemen door gebruik te maken van een aantal handige apps voor smartwatch.

De handige apps smartwatches die we het meest gebruiken, zijn uiteraard gericht op het uitvoeren van de eerder genoemde communicatieve taken. Daarnaast kun je apps smartwatch ook gebruiken voor agenda functies, om te betalen, het gebruik van Google (voice) en als een soort van track and trace voor je lifestyle, waarbij je kunt denken aan het gebruik als stappenteller, het meten van je hartslag of het gebruik als virtuele fitnesscoach.

Interessante apps smartwatch voor Android of Apple

Zoals je begrijpt, kun je jouw smartwatch nóg slimmer maken door een aantal handige en leuke apps te downloaden. Welke apps op smartwatch zetten? Er is meer dan genoeg keuze. Om je een beetje hierin op weg te helpen, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van een aantal interessante smartwatch apps voor Android of Apple:

 • Strava, de app waarmee je jouw fietsafstanden kunt bijhouden
 • Nike, om je trainingsschema’s op te stellen en bij te houden
 • Calm of Breathe, een meditatie app die een goede nachtrust bevordert. Daarnaast helpt deze app je ontspannen op stressvolle momenten.
 • Citymapper, een app die jou helpt de weg te vinden en openbaar vervoer tijden te raadplegen in een voor jou onbekende stad.
 • Parking, een app die bijzonder handig is om je auto terug te vinden. Met deze app voorkom je dat je net die verkeerde straat in loopt en lang op zoek bent naar je vervoermiddel.
 • Spotify, de wereldwijd veel gebruikte app om naar je favoriete muziek te luisteren.
 • Water Drink \Reminder, de app die jou er even aan herinnerd dat het drinken van een glas water er niet bij mag inschieten als je het druk hebt.
 • Wear Mini Launcher, de app waarmee je op een hele handige manier overzicht kunt creëren in de apps waarvan jij gebruik maakt.
 • Wear Audio Recorder of Just Press Record, de app die je kunt gebruiken om heel eenvoudig een video notitie voor jezelf te maken.
 • Feel the Wear, een app waarmee je aan het soort trillingen voelt wat voor bericht je binnenkrijgt. Hiermee weet je of je direct op je smartwatch moet kijken (als het bericht van je lief is) of dat het wel even kan wachten (bij berichten van je …..)
 • Glow, de app waarmee je ervoor zorgt dat je smartwatch de kleur aanneemt van je outfit om er een mooi geheel van te maken.
 • Stocard, de app die ervoor zorgt dat je altijd de juiste klantenkaart bij je hebt en geen enkele korting misloopt.
 • Find my Phone, de app die enorm handig is voor het terugvinden van je smartphone. Bijvoorbeeld als je niet meer weet waar je deze gelaten hebt (voor veel mensen ongetwijfeld herkenbaar). De smartwatch neemt immers veel taken over van de smartphone maar van vervanging is uiteraard (nog) géén sprake.