5 redenen om een metalen container te gebruiken als opslagruimte

5 redenen om een metalen container te gebruiken als opslagruimte

Het zal je wellicht opgevallen zijn dat er in ons land steeds meer gebruik wordt gemaakt van metalen containers als externe opslagruimte. dat zowel veel particulieren- als bedrijven steeds meer gebruik maken van deze praktische optie is dan ook goed te verklaren. In dit blog geven we 5 redenen waarom het een prima keuze is om dit soort gesloten containers te gebruiken als opslagruimte.

Jouw opties als je op zoek bent naar opslagruimte om je boedel op te slaan

Je hebt diverse opties als je op zoek bent naar opslagruimte om je boedel op te slaan. Je kunt hiervoor een extra garage of loods huren, je kunt gebruik maken van de diensten van een self storage bedrijf (een inboedelhotel) of gebruik maken van de mobiele opslagmogelijkheden. In dit laatste geval doelen we op het gebruik van een metalen container. Deze container zou je bij je huis of bedrijf kunnen laten plaatsen en hier voor een bepaalde tijd laten staan (en gebruiken) zodat je altijd bij je spullen kunt. Je kunt ook kiezen voor de storage optie. Als je gebruik maakt van de laatstgenoemde optie wordt de container op de gewenste plaats neergezet om je mogelijkheden te bieden om deze vol te laden. Als je hiermee klaar bent, kun je deze metalen container laten ophalen door het verstrekkende bedrijf die je mobiele opslagruimte voor je opslaat. De term “mobiel” verwijst ook naar de mogelijkheid om de container te gebruiken als vervoermiddel van je spullen. Ga je verhuizen naar een ander land? Dan kun je de container op je nieuwe locatie laten neerzetten om leeg te halen. Je zorgt op deze manier voor zowel de opslag als het vervoer van je spullen.

5 redenen voor het huren van een metalen container als opslagruimte

  1. Opslagmogelijkheden. Zoals hierboven aangegeven, biedt een metalen container alle mogelijkheden om te gebruiken als opslagruimte als je gaat verhuizen, je opslag behoeftes veranderen tijdens een specifiek seizoen (het opslaan van je terrasmeubelen tijdens de winter als je een restaurant hebt) of het opslaan van je voorraad tijdens renovatiewerkzaamheden aan je winkel. Je spullen blijven in dat geval altijd toegankelijk.
  2. Duurzaamheid. Doordat metalen containers zeer goed herbruikbaar zijn en een zeer sterke constructie hebben, maak je hiermee een duurzame keuze. Het is dan ook een prima keuze om een gebruikte metalen container aan te schaffen want deze zijn net zo effectief als nieuwe exemplaren.   
  3. Weersbestendigheid. Een container van metaal is ontworpen om goederen te vervoeren zonder dat de inhoud nat wordt en beschadigd raakt. Deze containers zijn dan ook bestendig tegen alle (extreme) weersomstandigheden. Dit soort containers zijn dan ook uitstekend geschikt om buiten te plaatsen en geschikt voor (verre verhuizingen). Deze laatste optie heeft als voordeel dat je de spullen slechts één keer hoeft te laden en te lossen voor de opslag en de verhuizing zelf.
  4. Diefstal bestendigheid. Een gesloten container is zeer goed bestendig tegen diefstal. Het is voor eventuele dieven niet mogelijk om met de container zelf ervandoor te gaan. Daarnaast hebben inbrekers zeer zware materialen nodig om de volle stalen platen waarvan een container gemaakt is te ontzetten. Daarbij komt dat de sloten die de zware deurhengsels afsluiten niet bereikbaar zijn met een kniptang. 
  5. Directe beschikbaarheid. Deze laatste reden is zeker niet de minst belangrijke reden om een metalen container te huren als opslagruimte. Deze gesloten containers zijn direct klaar voor gebruik en veelvuldig beschikbaar. Daarnaast heb je alle mogelijkheden om de opslagcontainer te huren die het beste aansluit op je wensen. Je kunt bijvoorbeeld een 10ft container huren als je op zoek bent naar een zeecontainer, een opslagoptie, een geïsoleerde container of een milieucontainer maar je kunt de keuze maken voor een grotere optie. Een 40ft container is een uitstekende optie als je een high cube opslagruimte of een dubbeldeurs zeecontainer zoekt. Welke opslagruimte past het beste bij jouw wensen?