10 dingen die op je bucketlist moeten als je als man 40 wordt!

bucketlist-man-40

Er wordt wel eens gezegd dat je leven als man begint als je 40 wordt. Als dit het geval is, wordt het de hoogste tijd om je bucketlist te gaan opstellen. Er zijn ongetwijfeld nog genoeg dingen die je nu of in later stadium zeker nog wilt doen. Wij inspireren je met 10 dingen die op je bucketlist moeten als je als man 40 wordt! Laat je hieronder verrassen.

Waarom een bucketlist opstellen op je veertigste?

Waarom je nu juist een bucketlist moet opstellen op je veertigste is eenvoudig uit te leggen. Het leven gaat als speer voorbij en nu ben je nog op een leeftijd dat je nog de meest gave dingen kunt doen. Daarnaast is een goede gezondheid niet iets wat je als vanzelfsprekend mag aannemen. Tijd om te genieten dus maar ook tijd om na te denken over later…… Daarom staan ook serieuze zaken in deze lijst van 10 dingen die op je bucketlist moeten als je als man 40 wordt!

Dit is jouw ultieme bucketlist voor als je 40 wordt!

  1. Geniet van het leven met de mensen om je heen die dicht bij jou staan en een grote rol spelen in je leven. Nogmaals een goede gezondheid is niet vanzelfsprekend, Iets waar we allemaal even fijntjes aan herinnerd werden door de uitbraak van het coronavirus.
  2. Pak nu de kans op die droombaan met beide handen aan. Laten we eerlijk zijn, hoe ouder je wordt, hoe lastiger het is om van baan te wisselen. Dit punt heeft niet alleen betrekking op jezelf maar ook op de interesse in je diensten. De concurrentie met de next gen wordt steeds groter. Krijg je een kans op die ultieme droombaan? Dan is dit jouw moment en misschien wel jouw laatste mogelijkheid om de carrièreswitch te maken.
  3. Time for adventure! Heb jij een droomreis op je bucketlist die je altijd hebt willen maken? Dan is dit nu het moment om bijvoorbeeld te genieten van een safari in Afrika. Het avontuur wacht maar niet te lang!   
  4. Stel een testament op. Er rust altijd een beetje een taboe op het bespreken van de situatie als je er niet meer bent. Het is echter wel belangrijk dat je deze zaken op orde hebt. Het is even een zure appel waar je doorheen moet bijten maar wel een stap die je moet zetten. Bespreek het met je lief, stel een testament op en ga daarna vooral wat leuks doen samen.
  5. Stop met zorgen maken wat anderen van je vinden. Burn-out oorzaak nummer 1: het zorgen maken wat anderen van je vinden. We praten je geen mid-life crisis in (het tegendeel is zelfs waar) maar als je 40 bent, is het zeker tijd om te genieten van het leven op een manier waarbij jij je prettig voelt en waarbij je niets aantrekt wat anderen hiervan vinden.
  6. Maak je relatie weer spannend. Dit is misschien een heel herkenbaar punt, als je 40 bent en je hebt een lange relatie, kan het zomaar zo zijn dat het spannende er wel een beetje af is in je relatie. Hoogste tijd om je partner juist nu op originele manieren te verrassen, er lekker samen op uit te gaan en misschien wel nieuwe dingen uit te proberen in de slaapkamer. 
  7. Ontdek een nieuwe hobby. Je bent geen uitzondering als je wat blijft hangen in je oude hobby’s en gewoontes. Het is uiteraard geen slechte gewoonte om iedere zondag weer met een zak chips en een fles bier op de bank plaats te nemen om Ajax te kijken maar het leven biedt meer dan dat. Als je 40 bent wordt het de hoogste tijd om daarvoor open te staan. Hoe deze nieuwe hobby eruit ziet? Jij mag het zeggen!
  8. Denk na over je pensioen. Je bent de enige niet als je de eerste fase van je leven enorm van je leven hebt genoten en maandelijks hiervoor al je verdiende geld hebt uitgegeven. Dat is logisch maar het wordt nu tijd om een ander keuze te maken. Je zult immers niet altijd geld verdienen, zeker niet als je ouder wordt. hoogste tijd om na te denken over je oudedagsvoorziening. Als je 40 bent wordt het tijd om hierover na te gaan denken.
  9. Eet gezonder. Laten we met betrekking tot dit punt recht door zee zijn. Als je ouder wordt is het belangrijk om gezond te eten. Je lichaam heeft immers een grotere behoefte aan vitamines en mineralen om een betere weerstand op te bouwen als je 40 wordt is het tijd om naar je lichaam te luisteren.
  10. Omarm veranderingen. Dit is een pijnlijk punt misschien maar als je 40 wordt, gaan er dingen in je leven veranderen. Dit in onvermijdelijk dus je hiertegen verzetten heeft geen zin. Door deze veranderingen te omarmen zul je optimaal genieten van het leven ook na je veertigste. Het zorgen dat je blijft genieten van het leven is dan ook onze allerbelangrijkste tip uit dit rijtje.